Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider

 Ανάγκη να πάμε μπροστά  !

       Η  ανάγκη της εκπροσώπησης των συνοριακών φυλάκων μετά την πρόσληψή τους αλλά και η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε την δημιουργία των πρωτοβάθμιων ενώσεων συνοριακών φυλάκων και κατόπιν την εκπροσώπηση αυτών σε δεύτερο βαθμό μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων  ιδρύθηκε το 2002 και κατάφερε ομολογουμένως με το πέρασμα του χρόνου να εκπροσωπήσει  τον συνάδελφο και να επηρεάσει προς το εργασιακό του συμφέρον το διαμορφούμενο πλαίσιο εργασίας του. Δυστυχώς οι προσλήψεις συνοριακών φυλάκων δεν συνοδεύτηκαν από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης  και με μέσα που θα χορηγούνταν , έστω τα απαραίτητα , για την αντιμετώπιση του φαινομένου λαθρομετανάστευσης. Το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε αποτελεί ακόμη και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις άλυτο γρίφο ή πολλαπλώς ερμηνευμένο ανάλογα με τις προθέσεις έκαστου. Η μοναδικότητα της ασφαλιστικής διαδρομής του κάθε συνοριακού φύλακα έχει προκαλέσει -  μα κυρίως θα προκαλέσει στο μέλλον -  σημαντικά προβλήματα κατά την συνταξιοδότηση καθώς όλη η κατηγορία του προσωπικού των προσληφθέντων συνοριακών φυλάκων περιέχει μοναδικότητες όσο αφορά τα πολλά ταμεία ασφάλισής τους στην εργασιακή τους διαδρομή σε βαθμό τέτοιο που κανείς άλλος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει. Η τεράστια έξαρση της λαθρομετανάστευσης στη Χώρα μας έπιασε στον ύπνο τους μηχανισμούς αντίδρασης και αντιμετώπισης βάζοντας στο επίκεντρο τον συνοριακό φύλακα χωρίς να υπάρξει ακόμη και σήμερα ένα θεσμικό πλαίσιο που να τον προστατεύει εργασιακά. Οι πολλές διακρίσεις ανάμεσα στις κατηγορίες προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και η υποβάθμιση του ρόλου του αστυνομικού που προέρχεται από συνοριακό φύλακα οδηγεί στην τελμάτωση της απόδοσής  τους και στην αδιέξοδη πορεία του.

      Όλα  αυτά τα προβλήματα για κάποιους θεωρήθηκαν ότι θα λυθούν με την ομογενοποίηση των συνοριακών φυλάκων. Εμείς πιστέψαμε ότι θα συνεχιστούν και θα αναπαραχθούν, όχι για την διατήρηση της συνδικαλιστικής «καρέκλας» αλλά γιατί το ήδη υπάρχον οργανωτικό και θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που δεν μπορεί ή δεν θέλει  να απορροφήσει τέτοιους κραδασμούς.

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκπροσωπώντας κάθε συνάδελφο στάθηκε έως σήμερα μπροστά από τον κυκεώνα των προβλημάτων  και κατάφερε να τους εκπροσωπήσει επάξια. Πήρε θέση σε κάθε σταθμό σε όλη την εργασιακή διαδρομή με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και όχι πάντα των συνδικαλιστικών της συμφερόντων.

      Σήμερα η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. περισσότερο από κάθε φορά στέκεται μπροστά στις νέες προκλήσεις και τοποθετείται εμπεριστατωμένα για τις αδυναμίες της Διοίκησης , τις παρατυπίες αλλά και του ελλιπέστατου σχεδίου αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Παράλληλα στόχος της είναι να βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφο και στα εργασιακά του δικαιώματα. Διεκδικεί και αγωνίζεται για να υπερασπιστεί τις οικονομικές αποδοχές των συναδέλφων  αλλά και να προασπίσει την εργασιακή του αξιοπρέπεια. 

       Από το 2009 κρίναμε πως η επαφή με τον συνάδελφο θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό βελτιώσαμε τον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας και μέσω μηνυμάτων η ΠΟΣΥΦΥ απαντά σε ερωτήματα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε αυτή την επικοινωνία ακόμη πιο εύκολη και συχνή με την διαμόρφωση της νέας ιστοσελίδας. Πιο πλήρη , πιο ενημερωμένη θα αποτελέσει σύντομα για τους συναδέλφους σημαντικό μέσο ενημέρωσης.

      Η ανάγκη να τραβήξουμε μπροστά με τόλμη και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά των συναδέλφων αποτελεί για όλους μας πρωταρχικό στόχο. Επαγγελματίες στη δουλεία μας και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε παρά μόνο να κερδίσουμε. Στον αγώνα αυτό σας θέλουμε δίπλα μας !

 

Ο Πρόεδρος

Χαρέλας Παναγιώτης 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies
Περισσότερα... Καταλαβαίνω