Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 06:27

Συνδικαλιστική διαμαρτυρία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Με Διαταγή του το Α.Ε.Α ανακαλεί την Προκήρυξη που εξέδωσε για τους συνοδούς σκύλων. Οι συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες που θέλουν και τους ανθυπαστυνόμους να μπορούν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη έπεισαν την ηγεσία για την ανάκληση της διαταγής.
Οι δικές μας διαμαρτυρίες για το άδειασμα των Υπηρεσιών όμως  και την άρνηση της Ηγεσίας για ενίσχυση δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη!

Αριθμ. Πρωτ.    44/2015                                                             Θεσσαλονίκη 16.09.2015

-          Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.
Αντ/γο κ. Τσακνάκη Δημήτριο
ΚΟΙΝ. :
-          Προϊστάμενο  Επιτελείου Α.Ε.Α.
-          Προϊστάμενο κλάδου Αλλοδαπών
και μετανάστευσης
-          Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής
Υποστήριξης και Ανθρωπίνου
Δυναμικού
-          Ενώσεις – Μέλη μας

 

 

Θέμα : «Αναστολή προκήρυξης  για συνοδούς σκύλων για τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης»

 

Σχετ.     α) υπ’ αριθμ 1728/15/1628195  Διαταγή ΑΕΑ για προκήρυξη εξετάσεων αστ/κων συνοδών σκύλων.

             β) Π.Δ. 500/1989 άρθρο 3 παρ. 1 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 6/2011

 

Κύριε Αρχηγέ,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε  την απόφαση του Αρχηγείου για αναστολή της προκήρυξης συνοδών σκύλων.  Μία προκήρυξη που καθυστέρησε για τεχνικούς λόγους σχεδόν τρία χρόνια, μετά από τρεις άκαρπες προκηρύξεις διαγωνισμών για την  αγορά των σκύλων.

Με την απόφαση αυτή, το Αρχηγείο ανέστειλε την ανωτέρω (α) σχετική προκειμένου μετά και των συνδικαλιστικών διαμαρτυριών να έχουν την δυνατότητα  και άλλες κατηγορίες προσωπικού να  συμμετάσχουν στην ανωτέρω προκήρυξη.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων από το 2010 είχαμε ζητήσει την αλλαγή των ορίων ηλικίας και την αύξηση τους στην ηλικία των 42 ετών. Αίτημα για το οποίο η τότε Φυσική Ηγεσία είχε αποδεχθεί. Αίτημα που στηριζόταν στη λογική πως οι συνοδοί σκύλων που θα αφορούν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης θα πρέπει να πληρούν το κριτήριο εντοπιότητας ώστε να γνωρίζουν  πέραν των άλλων και τον ορεινό όγκο της περιοχής πολύ καλά.  Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε πως ένας διαγωνισμός που θα αποσκοπούσε στην πρόσληψη αστυνομικών σκύλων καθόσον οι ανάγκες το επέτασσαν τότε, να καθυστερούσε σχεδόν 5 χρόνια, με συνέπεια και το όριο των 42 ετών οι περισσότεροι από τους προερχομένους συνοριακούς φύλακες να έχουν ξεπεράσει, αλλά και οι πρώτες σειρές αυτών να κατέχουν σήμερα το βαθμό του αρχιφύλακα.

Σήμερα λοιπόν, ενώ τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης αιμορραγούν από την έλλειψη προσωπικού και κανείς δεν δείχνει  προθυμία να κάνει αίτηση για μετάθεση σε αυτά, αίφνης όλοι κόπτονται να υπηρετήσουν στις Υπηρεσίες μας ως συνοδοί σκύλων.  Αυτό το "παράδοξο" συμβαίνει για προφανείς λόγους σε όλους μας και είναι αντίθετο όχι μόνο στον αποτελεσματικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό  αλλά και στο αίσθημα απονομής δικαιοσύνης του προσωπικού που στελεχώνει πολλά χρόνια τώρα τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.   Είναι επιχειρησιακά αδιανόητο να θεωρούμε ότι ο συνάδελφος που υπηρετεί στην οποιαδήποτε υπηρεσία π.χ της Αττικής, που ενδεχομένως και να μην έχει γνώσεις σχετικές με την παράνομη μετανάστευση να ανταγωνίζεται ως ίσο προς ίσο έναν πρώην Συνοριακό Φύλακα ο οποίος επί 15 συναπτά έτη περιπολεί στον Γράμμο, έχοντας γνώση  της περιοχής και του αντικειμένου. Για αυτό σας καλούμε όπως επαναπροσδιορίσετε τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού, μοριοδοτώντας ή δίνοντας προτεραιότητα για την επιλογή στο προσωπικό που προέρχεται από τις τάξεις των πρώην Συνοριακών Φυλάκων που υπηρετούν στους νομούς τους οποίους αφορά η προκήρυξη ανεξαρτήτως βαθμού και ηλικίας ακόμη και αν απαιτηθεί αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Σε μία περίοδο που το μεταναστευτικό λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις  και το πρόβλημα φαίνεται να γιγαντώνεται αντί να μειώνεται, λόγω της στάσης αρκετών από τους Ευρωπαίους ετέρους μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναστέλλουμε τόσο σημαντικές προκηρύξεις. Δεν γίνεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των συναδέλφων εις βάρος της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης των συνόρων. Ειδάλλως  είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε και την ονομασία των εισερχομένων στα ΤΕΜΑ για να τύχουν και εκείνοι  δικαιοσύνης για τη  συγκεκριμένη προκήρυξη η οποία σήμερα μετά και τις συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες θα περιορίζεται έως του βαθμού του ανθυπαστυνόμου.

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies
Περισσότερα... Καταλαβαίνω