Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 20:59

Το Αλλοδαπών και η μαφία των Αφρικανών

Τα όσα αποτυπώνονται στο άρθρο της κυριακάτικης Καθημερινής είναι όλα όσα καταγγέλλει η Ένωση μας τόσο καιρό. Αυτά που συμβαίνουν στην οδό Σαλαμινίας κάθε Παρασκευή, την μαφία των αλλοδαπών, την απραξία, την αδιαφορία, την αμέλεια, των ανευθυνουπεύθυνων με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό των συναδέλφων.

Μαφία Αφρικανών επιβάλλει χαράτσι

Σε μετανάστες χωρίς χαρτιά

 

Με πρακτικές μαφίας, κάτω από τα μάτια της ΕΛ.ΑΣ., Αφρικανοί «πωλούν» σε μετανάστες προς 500 ευρώ τις προνομιούχες θέσεις στην ουρά έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα, όπου υποβάλλονται αιτήματα χορήγησης ασύλου. Ύστερα από συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κατασχέθηκαν ρόπαλα και βόμβες μολότοφ.

 

Το Αλλοδαπών και η μαφία των Αφρικανών

Με 500 ευρώ «ανεβαίνεις» θέσεις

Του Γιαννη Σουλιωτη

Προς 500 ευρώ πωλούνται οι πρώτες θέσεις στη σειρά προτεραιότητας για την υποβολή αιτήματος ασύλου, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Π. Ράλλη. Από τα 300 - 500 άτομα που συγκεντρώνονται εκεί κάθε εβδομάδα, μόλις 30 προλαβαίνουν να καταθέσουν χαρτιά και τα υπόλοιπα φεύγουν άπραγα. Ετσι, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά το πρωί του Σαββάτου, η ουρά έξω από το Αλλοδαπών αρχίζει να σχηματίζεται από το βράδυ της Πέμπτης, συχνά και από το απόγευμα της Τετάρτης! Το ποιος θα βρεθεί στις πρώτες και ποιος στις τελευταίες θέσεις της ουράς ελέγχεται από τη λεγόμενη «μαφία του ασύλου». Πρόκειται για Αφρικανούς μετανάστες, κυρίως υπηκόους Νιγηρίας και Καμερούν, που έχουν ανακηρυχθεί στους «νταήδες» της διαδικασίας. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένα άτομα εμφανίζονται με Ι.Χ. κάθε εβδομάδα έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας Ασύλου και «καπαρώνουν» τις μπροστά θέσεις στην ουρά. Τις παραχωρούν σε ομοεθνείς τους ή τις πωλούν σε τρίτους για ποσά που μπορεί να ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Τα παραπάνω αποκαλύπτονται με αφορμή όσα συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της προπερασμένης Παρασκευής: Νιγηριανοί και Καμερουνέζοι συνεπλάκησαν με μετανάστες από την Γκάνα, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία, όταν οι τελευταίοι διεκδίκησαν τις πρώτες θέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. περιορίστηκε σε ρόλο θεατή και, όπως καταγγέλλεται, οι φωνές των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης που ζητούσαν επίμονα ενισχύσεις εισακούστηκαν... μετά τη λήξη του επεισοδίου. Κατασχέθηκαν δεκάδες ρόπαλα, σιδερολοστοί και βόμβες μολότοφ, που οι δύο αντίπαλες ομάδες είχαν μεταφέρει στο σημείο.

Τα γεγονότα αποκάλυψαν και ένα αλαλούμ στη συνεννόηση μεταξύ συναρμόδιων αξιωματικών. Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης καταγγέλλουν ότι ενώ ειδοποίησαν τους ανωτέρους ότι στο σημείο είχαν βρεθεί μολότοφ και σιδερολοστοί, εκείνοι τους απάντησαν ότι «υπερεκτιμάτε τον κίνδυνο». Ταυτόχρονα, ενώ η Κρατική Ασφάλεια παρέλαβε τα «πολεμοφόδια» και δύο αστυφύλακες του Αλλοδαπών έδιναν κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, το βράδυ ανώτατος αξιωματικός της ΓΑΔΑ δήλωνε ότι δεν του μετεφέρθη η σωστή εικόνα των επεισοδίων.

Υπάρχει άλλη μια έκπληξη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, για να εκτονωθεί η ένταση, απομάκρυναν Νιγηριανούς και Καμερουνέζους επιβιβάζοντάς τους σε... διερχόμενο τρόλεϊ, το οποίο συνόδευσαν μέχρι την Ομόνοια! Αντίστοιχα, μέλη της αντίπαλης ομάδας απομακρύνθηκαν πεζή προς την οδό Πειραιώς και «στρατοπέδευσαν» στην περίμετρο του σούπερ μάρκετ «Lidl», όπου προετοιμάστηκαν για τον β΄ γύρο των συγκρούσεων, το πρωί της Παρασκευής. Στα επεισόδια τραυματίστηκε αστυφύλακας της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies