Ενημερωτικό Δελτίο για το Δ/Σ της 13/2/2013

alt

Η καθιερωμένη κοπή της πίτας αλλά και σοβαρές θεσμικές και υπηρεσιακές εξελίξεις συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 13/2/2013. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχόλησαν τις τοπικές ενώσεις και άλλα που άπτονται άμεσα με εξαγγελίες και αποφάσεις του Υπουργείου. Περισσότερα στο ακόλουθο Ενημερωτικό Δελτίο:


 

 

Αρ.Πρωτ.: 2/2013                                                                                                 Θεσσαλονίκη 14/2/2013

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο

πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την 13.02.2013 στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13.02.2013 στη Θεσσαλονίκη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία μετά την καθιερωμένη κοπή της πίτας για το νέο έτος  συζήτησε θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τον κλάδο μας, προχώρησε στον τακτικό προϋπολογισμό για το έτος 2013  και παρουσιάστηκε ο Διοικητικός απολογισμός των πεπραγμένων με την όλη δραστηριότητα της εκτελεστικής γραμματείας.

Ειδικότερα , συζητήθηκαν θέματα που απασχόλησαν τις τοπικές ενώσεις της Ομοσπονδίας αλλά και των επερχόμενων εξελίξεων που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε ιδιαίτερα η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων των υπομνημάτων των αποσπασμένων στον Έβρο και γενικότερα στην περιφέρεια της Θράκης από τον περασμένο Αύγουστο.  Η Ομοσπονδία εξ’ αρχής από πληροφόρησης του Υπουργείου και του Αρχηγείου για την άμεση εκκαθάριση των υπομνημάτων παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία και τα «ταξίδια» των υπομνημάτων από υπηρεσία σε υπηρεσία αδυνατώντας έως σήμερα με τις όποιες εισηγήσεις να λάβει κάποια τεκμηριωμένη απάντηση για τις καθυστερήσεις αυτές.  Αποφασίστηκε να ζητηθεί με οποιοδήποτε τρόπο η θέση του Υπουργού επί του θέματος και επί της διαδικασίας αφού ο ίδιος αρχικά είχε αναφερθεί περί «μπόνους» κατά την έναρξη των επιχειρήσεων του «ξένιου Δία» που ακόμη όμως οι ίδιοι αποσπασμένοι δεν έχουν δεί. Από τότε είχαμε τοποθετηθεί επίσημα και αναφέραμε πως δεν υπάρχει κανένα μπόνους παρά μόνον οι αποζημιώσεις και οι δαπάνες που δίδονται εδώ και χρόνια σε κάθε μετακίνηση αστυνομικών. Η αναφορά τους για δήθεν εκκαθάριση σε 15 ημέρες σήμερα έχει παραταθεί ήδη σε 5 μήνες ! καταστρέφοντας οικονομικά κάθε συνάδελφο που αποσπάστηκε το περασμένο διάστημα και «ξεγυμνώνοντας» το σύστημα της γραφειοκρατίας εντός των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Αναπτύχθηκε διεξοδικά επίσης το ζήτημα της αναδιάρθρωσης όπως προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επίσημα είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο στην κοινή σύσκεψη στην οποία μετείχε μαζί με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς με τον Υπουργό, ολοκληρωμένο υπόμνημα 43 σελίδων για την αναδιάρθρωση και την δημιουργία του νέου κλάδου. Προσφάτως το Υπουργείο ενημέρωσε κλιμάκιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για την συνέχιση του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς φορείς σχετικά με τις προτάσεις για το ζήτημα αυτό.

Επίσης συζητήθηκαν τα ζητήματα των αποσπάσεων σε Έβρο και Θράκη και τονίσθηκε για ακόμη μια φορά η πλήρη διαφωνία τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αυτές πραγματοποιούνται όσο και για το μέγεθος αυτών. Τονίσαμε πρώτοι και συνεχίζουμε με υπομνήσεις προς Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να ζητάμε την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων, την μακροχρόνια απόσπαση αστυνομικού προσωπικού  που κατάγονται από τις περιοχές αυτές και την τοποθέτηση νέων αστυφυλάκων προς ενίσχυση σε αυτές τις περιοχές.

Το προεδρείο ενημέρωσε επίσης και για το θέμα του τριμήνου των αποσπάσεων σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις και διατυπώσεις του Αρχηγείου.

Ζητήματα διεκδικήσεων και θεματολόγια που κατατέθηκαν από τα σωματεία προς την Ομοσπονδία συζητήθηκαν και αποφασίστηκε η εξαγωγή αυτών καθώς προκαλούν ανισότητες μεταξύ του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. . Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. θα επιδιώξει την αποκατάσταση των αδικιών σε ζητήματα συνταξιοδοτικής ανισότητας καταθέτοντας προτάσεις για αλλαγές σχετικών διατάξεων. Ομοίως για τις  αδικίες που πηγάζουν σε ζητήματα διαχωρισμού του προσωπικού από το Αρχηγείο μεταξύ των τριτέκνων πρώην Συνοριακών Φυλάκων και της γενικής κατηγορίας η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη με κάθε δυνατό μέσο να επιδιώξει την άμεση αποκατάστασή τους στο καθεστώς των μεταθέσεων.

Επίσης συζητήθηκε και αναπτύχθηκε ιδιαίτερη πρόταση σχετικά με το Ίδρυμα «εξοχές» της ΕΛ.ΑΣ. για τις παιδικές κατασκηνώσεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της πραγματικής αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να εξυπηρετούνται υγειονομικά οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους σε πολλές περιφέρειες και αποφασίσθηκε η αναζήτηση και εναλλακτικών προτάσεων για κάθε ενδιαφερόμενο ιδιωτικών ασφαλίσεων με οικονομικό όφελος προς τα μέλη μας.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική και το ίδιο σθένος που επέδειξε σε κάθε δύσκολη περίπτωση να αγωνίζεται σύσσωμη για τα συμφέροντα των συναδέλφων και για την άρση των αδικιών μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού. Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι ενωμένοι και η στήριξη του καθενός μας απαραίτητη.

   

_

Scroll to Top