Ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για το ζήτημα "προσβολής" αστυνομικών από φυματίωση στο Κ.Μ.Ξάνθης

Παραθέτουμε την τοποθέτηση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δια του αντιπροέδρου της Μουστακίδη Ισαάκ σχετικά με τα δημοσιεύματα που μας έκαναν να “ψαχνόμαστε” … ποιος έχει τον ιό ! Η δημοσιοποίηση τέτοιων θεμάτων απαιτεί έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση χωρίς σκοπιμότητες.


 

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής  κ. Τέρενς Κουίκ σχετικά με την προσβολή από φυματίωση και νοσηλεία δύο συναδέλφων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Ξάνθη όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα, η Ομοσπονδία έγινε αποδέκτης έντονης ανησυχίας συναδέλφων και συγγενών τους σχετικά με τυχόν κρούσματα αλλά και με τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα και ιδιαίτερα σε αυτό της Ξάνθης.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  πολύ συχνά παρακολουθεί και – όταν απαιτείται  καταγγέλλει – τις συνθήκες υγιεινής των κέντρων αλλά και τη λήψη μέτρων προστασίας του προσωπικού που υπηρετεί  σε αυτά.

Σχετικά με το θέμα απευθυνθήκαμε άμεσα στην Φυσική Ηγεσία αλλά και στους συναδέλφους για να ενημερωθούμε για την κατάσταση και τα περιστατικά που περιγράφονται στην ερώτηση του βουλευτή που πηγάζει από σχετικό δημοσίευμα.

Τόσο η Ηγεσία του Σώματος όσο και οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί μας ενημέρωσαν  πως τέτοια περιστατικά δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν που να επιβεβαιώνουν σχετικά κρούσματα.  Αντιθέτως  έχουν δοθεί στο παρελθόν και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα (και λόγω ιού Έμπολα )  οδηγίες για την ασφάλειας της υγείας του προσωπικού.

Εμείς από την πλευρά μας εντόνως στο παρελθόν καταγγείλαμε όπου απαιτήθηκε,  αλλά και προσφάτως καταθέσαμε την ανησυχία μας για τον ιό  «Έμπολα» και τα μέτρα που πρέπει η πολιτεία να λάβει. Σήμερα  συνεχίσουμε να πιέζουμε για ασφαλέστερες συνθήκες φρούρησης  αλλά παράλληλα και για πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών  μέσα από ένα θεμιτό πλαίσιο που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει και βέβαια μακριά από ιδιαίτερες σκοπιμότητες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν ιδιαίτερη αναταραχή στο προσωπικό ψάχνοντας μεταξύ μας ποιος …έχει τον ιό !

Παρακολουθούμε το ζήτημα και σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον  από τον αρμόδιο υπουργό την απάντηση  επί του θέματος .

Ο Αντιπρόεδρος  Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
Ισαάκ  Μουστακίδης

Σχετικά άρθρα – αποδελτίωση:

BLOKO.gr: Δεν υπάρχει κρούσμα φυματίωσης σε έγκλειστο στο στρατόπεδο μεταναστών της Ξάνθης, Ποιο ξενοφοβικό δίκτυο προπαγάνδας παγίδευσε τον Κουίκ;

NantiaReport: Αρχηγείο ΕΛΑΣ: “Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η καταγγελία, για “Αστυνομικούς με Φυματίωση στο Κέντρο Λαθρομεταναστών της Ξάνθης”

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Ερώτηση Κουίκ – Καταγγελία ΣΟΚ! Δυο αστυνομικοί στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Ξάνθης με φυματίωση!

Scroll to Top