Χαρέλας Π. στο RThes: "Γι αυτό οι αλλοδαποί που εισέρχονται από Εβρο φτάνουν στην Θεσσαλονίκη για πρώτη καταγραφή"

Φόβοι για νέο σκηνικό Ειδομένης – Γέμισε ο Έβρος- Έρχονται Θεσσαλονίκη κατά κύματα πρόσφυγες και μετανάστες


Κύμα προσφύγων και μεταναστών πιέζει τον Έβρο, υπό το βάρος και της διαφαινόμενης εισβολής των ΗΠΑ στην Συρία.  Άνοιξε τις στρόφιγγες όπως φαίνεται  ο Ερντογάν.Έφτασαν μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Kατά ομάδες των 50 έως 70 ατόμων, ανάμεσά τους Σύροι και Κούρδοι από το Αφρίν, κατασκηνώνουν τις τελευταίες 3 μέρες έξω από την αστυνομική διεύθυνση.

Καταγράφονται από την υπηρεσία αλλοδαπών και κατοχυρώνουν υπηρεσιακό σημείωμα  για παραμονή στην Ελλάδα μέχρι και 30 ημέρες.

Ερώτημα παραμένει πώς και γιατί ήρθαν στην Θεσσαλονίκη.

Παρακάμπτουν το κέντρο πρώτης υποδοχής στην Ορεστειάδα, που έχει γεμίσει πια, είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Έρχονται στην Θεσσαλονίκη με μέσα μαζικής μεταφοράς, σημείωσε.

Αν και τα σύνορα είναι σε συναγερμό, λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης, το προσωπικό φύλαξης δεν έχει ενισχυθεί, σύμφωνα με τον κ. Χαρέλα.

Για το πού θα πάνε υπεύθυνο είναι το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, σημειώνουν πηγές από την αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζουμε το θέμα. Γίνονται προσπάθειες να μην μένουν άνθρωποι στο δρόμο, είπε στο ΡΘ ο Νίκος Ράγκος, εκπρόσωπος του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Αναγνώρισε πάντως ότι στις υφιστάμενες δομές δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Μιλώντας στο ΡΘ έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις 15 δομές φιλοξενίας στην Β. Ελλάδα. 

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό ή ακολουθήστε για περισσότερα τον σύνδεσμοhttp://www.rthess.gr/blog-det?artid=85739

Scroll to Top