Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 04:10

Πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΦΥ 28-7-2014

Παραθέτουμε το Ενημερωτικό Δελτίο της Ομοσπονδίας μας με τα αποτελέσματα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα στις 28/7/2014. Στη Συνέλευση παρευρέθη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος απευθυνόμενος στη Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δήλωσε: "ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης "

Αρ. σχετ. : 16/2014                                                                 Θεσσαλονίκη  29.07.2014

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΦΥ

Πραγματοποιήθηκε την 28 Ιουλίου 2014 στην Αθήνα  Γενικό Συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. . Το Γενικό Συμβούλιο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τσακνάκης Δήμητριος και οι επικεφαλείς του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κ. Κατριαδάκης Εμμανουήλ και Υποστράτηγος Τσουκνάδης Ιωακείμ.

Η Ομοσπονδία κατέθεσε στο Γενικό Συμβούλιο πλαίσιο ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες και ζήτησε απαντήσεις από την Φυσική ηγεσία. 

Παράλληλα  επέδωσε στην Ηγεσία προτάσεις σχετικά με θεσμικά ζητήματα για την βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Τονίσαμε ιδιαίτερα στον Αρχηγό του Σώματος την έντονη ανησυχία μας για το καθεστώς της διαχείρισης του προσωπικού του κλάδου.  Στην περίπτωση που και πάλι τη διαχείριση του προσωπικού δεν την έχει ο ίδιος κλάδος και η κεντρική Διοίκηση, θα επανέλθουμε σε καταστάσεις που τόσα χρόνια καταγγέλλαμε. Η επαναφορά των Αστυνομικών Διευθυντών ζητήσαμε να μην είναι συνυφασμένη με την διαχείριση του προσωπικού αλλά απλά με τον συντονισμό των αστυνομικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο.   Από πλευράς κυρίου Αρχηγού, διαβεβαιώθηκε πως η διαχείριση του προσωπικού των κλάδων θα πραγματοποιείται από τον Γενικό Επιθεωρητή -που θα επανέλθει- καθώς όπως τόνισε και ο ίδιος έχει ηδεία άποψη από τις θέσεις που υπηρέτησε έως σήμερα για την κατάσταση στα Συνοριακά.

Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» τόνισε  θα συνεχιστεί και οι μετακινήσεις – αποσπάσεις του προσωπικού θα συνεχιστούν και για το έτος 2015  για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια.  Διευκρίνισε πως η  μείωση του αριθμού των αποσπασμένων θα επέλθει σταδιακά με την παράλληλη εξοπλιστική ανάπτυξη των συνόρων και κυρίως με το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Από την πλευρά μας τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση εκκαθάριση των υπομνημάτων των αποσπασμένων ώστε η αντίστοιχη υπηρεσία να μην αποδίδει τις αποζημιώσεις των μετακινούμενων μετά από τουλάχιστον ένα έτος απο το διάστημα της μετακίνησης. Τονίσαμε επίσης για την έλλειψη οχημάτων και τις κακοτεχνίες κατά την εφαρμογή στα συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.  Για τις ελλείψεις οχημάτων για τις περιπολίες τόσο για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» όσο και γενικότερα για την συνοριακή φύλαξη ο κ. Αρχηγός  ενημέρωσε πως είναι πλήρως ενημερωμένος  για το μείζον αυτό ζήτημα και το οποίο θα λυθεί οριστικά με ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων μέσω προγράμματος που υλοποιείται και θα  δώσει οριστική λύση το φθινόπωρο με οχήματα τύπου 4Χ4 .

Σε ερώτηση  για τις τακτικές μεταθέσεις  του τρέχοντος έτους  διευκρινίστηκε  πως αυτές θα πραγματοποιηθούν κατόπιν των αναμενόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων που θα λειτουργήσουν πάνω στις νέες δομές του Ν.4249/2014 .

Η έλλειψη προσωπικού , οι αναγκαιότητα προσλήψεων νέων συνοριακών φυλάκων σε βόρειο Αιγαίο και Έβρο, η άρση της 5ετίας για το δικαίωμα για τακτική μετάθεση,  η μόνιμη στελέχωση των Υ.Φ.Ε.Κ.Α. , η αλλαγές των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στις εξετάσεις  αρχιφυλάκων και υπαστυνόμων ,η κάλυψη θέσεων με βαθμοφόρους των Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Λ. , η ενίσχυση με προσωπικό από τον κλάδο σε άλλους κλάδους, ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν  στο γενικό Συμβούλιο με την Φυσική Ηγεσία.

Η Ομοσπονδία μεταξύ άλλων, ζήτησε ενημέρωση από την Φυσική Ηγεσία σχετικά με το ζήτημα του ΤΕΑΠΑΣΑ που έχει προκύψει.

Επίσης η Ομοσπονδία ενημέρωσε τα πρωτοβάθμια για όλες τις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί για την διασφάλιση της δικαστικής αξίωσης των αναδρομικών από τις περικοπές στο μισθολόγιο των ένστολων    και της αποφάσεως του Σ.τ.Ε που δικαιώνει την αποκατάσταση του μισθολογίου. Για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενης παρερμηνείας έχει ήδη προχωρήσει στην  κατάθεση αιτήματος μη παραγραφής για όλα τα μέλη της - σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση – στο Νομικό Συμβούλιο τους Κράτους.

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία συνεχίζει και παρακολουθεί τις τεράστιες αλλαγές που επέρχονται στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ανησυχεί μαζί σας για τα εμπόδια που προκύπτουν, συζητά με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία και ευελπιστεί πως μέσα από αυτό το πλαίσιο ενεργειών έχει διαβιβάσει σωστά την ανησυχία  και τους προβληματισμούς σας  προκειμένου να ληφθούν υπόψη  και να ξημερώσει αύριο μία καλύτερη Αστυνομία για την Κοινωνία αλλά και τον εργαζόμενο.

     

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη Γ.Συνέλευση κάνοντας κλικ εδώ.Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies