Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 13:25

Συνάντηση με φυσική ηγεσία - Ενημερωτικό

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την τρέχουσα βδομάδα συναντήσεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θέτοντας τα κύρια προβλήματα που απασχολούν. Παράλληλα επισκέφθηκε το κέντρο φύλαξης στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να ακούσει, για τα σημαντικότερα προβλήματα, τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αδαμάντιο Σταματάκη , με τον προϊστάμενο Επιτελείου Αντιστράτηγο κ. Παπασπύρου , με τον Υποστράτηγο κ. Τσουβάλα και την Ταξίαρχο κα Συνοδινού. Επίσης επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ και τον υποστράτηγο κ. Μιχαιρίνα.  Η αντιπροσωπεία μετέβη και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συζήτησε τόσο για τα εκεί προβλήματα όσο και για τα ζητήματα της φύλαξης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα με τον Ταξίαρχο κο Μπάκα.

Συναντήθηκε επίσης με τον  Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Περδίκη.

Σχετικά με τα ζητήματα που απασχόλησαν το κλιμάκιο κατά τις συναντήσεις τέθηκαν τα εξής :

    Ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. Παρόλο που τα χρονοδιαγράμματα ανανεώνονται η ομοσπονδία ενημερώθηκε πως επεξεργάζεται το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης από αρμόδιο φορέα του Αρχηγείου. Είναι περισσότερο δόκιμος ο προσανατολισμός διάσπασης του πλαισίου της αναδιάρθρωσης σε δύο τμήματα. Το ένα αφορά τον γενικό προσανατολισμό και το άλλο σε ειδικότερες διατάξεις.  Υπήρξε η διαβεβαίωση πως οι συνδικαλιστικοί φορείς θα κλιθούν να συζητήσουν μια προτεινόμενη βάση όταν αυτή εξαχθεί από τους σχετικούς φορείς. Θεωρήθηκε δεδομένη η δημιουργία ξεχωριστού κλάδου μετανάστευσης ή όπως αυτός ονομαστεί καθόσον αποτιμήθηκε αναγκαίος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

—     Ζητήσαμε να λάβουμε ενημέρωση σχετικά με την πορεία των υπομνημάτων από τον αρμόδιο κλάδο, καθόσον οι καθυστερήσεις σχετικά με την εκκαθάριση αυτών διαπιστώνεται πως είναι μεγάλες. Παρόλο που το Αρχηγείο έχει προχωρήσει στην εξόφληση μέρους των πρώτων υπομνημάτων από την έναρξη του «Ξένιου Δία» , ενημερωθήκαμε πως οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπονται αυτά. Η αναγκαιότητα εκκαθάρισης λαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας για το Αρχηγείο και τις οικονομικές Υπηρεσίες τόσο για την πληρωμή των συναδέλφων όσο και για την επανατοποθέτηση των κονδυλίων στα ταμεία του Αρχηγείου από τα οποία αντλήθηκαν οι προκαταβολές και τα ποσά που πληρώθηκαν τα ξενοδοχεία. Ζητήσαμε από τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών που πραγματοποιούν προελέγχους καθώς  είναι αρκετές χιλιάδες τα υπομνήματα που χρίζουν επεξεργασία και έλεγχο έως ότου φτάσουν στους υπολόγους. Αποτυπώσαμε για ακόμη μια φορά τις οικονομικές ανάγκες των αστυνομικών που μετακινήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και περιμένουν κάθε μέρα να προβεί το Αρχηγείο στην πληρωμή αυτών των υπομνημάτων προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

—     Ενημερωθήκαμε πως το προσεχές διάστημα το ΑΕΑ θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για συνοδούς αστυνομικών σκύλων για τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.

     Τονίσθηκε από πλευράς της ΠΟΣΥΦΥ οι τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των συναδέλφων τόσο στα σύνορα της χώρας , στην περιφέρεια όσο και στην Αττική. Απαιτείται άμεση λύση και ενίσχυση των ποσών για την συντήρηση των ήδη «γερασμένων» οχημάτων. Ελλείψεις στις θερμικές κάμερες σε όλο το μήκων των συνόρων της χώρας, ελλείψεις κονδυλίων για την συντήρηση των οχημάτων, για την ανανέωση των αλεξίσφαιρων αποτελούν πρώτιστη ανάγκη για την ασφάλεια των εργαζομένων.

     Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πέραν του ολοκληρωμένου  πλαισίου που κατέθεσε για την αναδιάρθρωση , έχει ήδη καταθέσει σχετικό υπόμνημα αναπροσαρμογής των διατάξεων του Ν.3686/2008  μαζί με αιτιολογικές αναπτύξεις που αφορά τις διατάξεις για  μεταθέσεις και μετακινήσεις των αστυνομικών που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες. Ενημερωθήκαμε πως  το σχετικό υπόμνημα ήδη προωθήθηκε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ζητήσαμε επίσης την άμεση άρση των αδικιών που λαμβάνουμε σήμερα συγκριτικά με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό όσο αφορά τις έκτακτες μεταθέσεις και την περίπτωση των μεταθέσεων των τριτέκνων.

     Ζητήσαμε την αποκλιμάκωση των μετακινήσεων του προσωπικού για την περιοχή του Έβρου καθώς θεωρούμε - αλλά και διαπιστώνεται με βάση τα αριθμητικά δεδομένα και στοιχεία – πως οι δυνάμεις που μετακινούνται για την φύλαξη των χερσαίων συνόρων είναι υπερβολικές. Προτείναμε – και εκτιμήθηκε θετικά – συγκεκριμένο πλαίσιο για την αναζήτηση του ικανού αριθμού των αποσπασμένων για την περιοχή του Έβρου που θα στηρίζεται στην βάση του εθελοντισμού αλλά και στην κατά το δυνατόν ικανού αριθμού νέων προσλήψεων συνοριακών φυλάκων με συγκεκριμένο καθεστώς πρόσληψης.

     Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε και συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Επισκεφθήκαμε μαζί με το Σωματείο ΣΦ Αττικής το κέντρο και διαπιστώσαμε επικίνδυνες καταστάσεις για την φύλαξη των μεταναστών από τους συναδέλφους. Επικίνδυνες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την εργασία των συναδέλφων αλλά και με την υγιεινή. Θεωρούμε απαράδεκτο - και έτσι το μεταφέραμε - την παράλληλη διαβίωση στον ίδιο χώρο – εντός του κέντρου – του αστυνομικού με τον λαθρομετανάστη.

   Την ώρα που ο λαθρομετανάστης είναι φορέας Aids και φυματίωσης θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο την συμβίωση επι 8ωρου με τον αστυνομικό στον ίδιο χώρο. Καλούμε την Ηγεσία άμεσα να προασπίσει το προσωπικό της αλλά και τις οικογένειές τους τοποθετώντας όλους τους αστυνομικούς έξω από τον χώρο της διαμονής των μεταναστών. Θέτουμε προ των ευθυνών αυτούς που διατάξανε αυτόν τον τρόπο φύλαξης. Η Ομοσπονδία θα επιμείνει στο θέμα όσο χρειαστεί και θα πράξει ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο προκειμένου να διαφυλάξει τους συναδέλφους από τα ευκόλως εννοούμενα.  Τέλος για μια ακόμη φορά ρωτάμε την Πολιτική Ηγεσία να προσδιορίσει αν οι μετανάστες των κέντρων «φιλοξενίας» είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι.  Σαφώς και το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά για ακόμη μια φορά αποκαλύπτει πως το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των κέντρων και φύλαξης των «κρατουμένων» είναι ελλιπέστατο και χρήζει άμεσης νομοθετικής διαλεύκανσης.

Συνάδελφοι ,

η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δεν θα σταματήσει να επιμένει σε ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της προκειμένου να λαμβάνει συγκεκριμένες απαντήσεις που θα κάνουν το έργο και την υπηρεσιακή λειτουργία ασφαλέστερη. Με δυναμική διεκδίκηση αλλά και  αξίωση με επιχειρήματα μέσα από μια εργασία υπεύθυνη μπορούμε να πετύχουμε πολλά.Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies