Υπόμνημα στον Αρχηγό για τα μέτρα τάξης της 28ης

Mετά την έκδοση μη συμβατής διαταγής για τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων που αποσπάστηκαν στον έβρο για την φύλαξη των συνόρων , στις …παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία μας αντέδρασε έντονα με υπόμνημα που απέστειλε προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ζητώντας την ανάκληση των σχετικών διαταγών.
Ακολουθεί το υπόμνημα στον Αρχηγό:

Θεσσαλονίκη 23.10.2012                                               Αριθμ. Πρωτ.:31/2012

ΠΡΟΣ

–  Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. 

Αντ/γο κ. Παπαγιαννόπουλο

ΚΟΙΝ.:

–  Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

  Ενώσεις – Μέλη μας.

Θέμα : « Συμμετοχή στα μέτρα για την 28η Οκτωβρίου στον Έβρο των αποσπώμενων συναδέλφων για την φύλαξη των συνόρων »

Αρχηγέ,

 Πληροφορηθήκαμε από διαταγές που κοινοποιήθηκαν στις Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων  Ορεστιάδος και Αλεξανδρούπολης πως οι αποσπασμένοι συνάδελφοι στην περιοχή κλήθηκαν να συμμετάσχουν στα μέτρα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα καλούνται οι  συνάδελφοι στον Έβρο   να βγάλουν την 27η και 28η Οκτωβρίου τα άρβυλα και να φορέσουν τα σκαρπίνια, για να συμμετέχουν στα μέτρα των παρελάσεων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Εύλογα , γεννούνται μια σειρά ερωτημάτων, που θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις. Τις ημέρες εκείνες το κλείσιμο των συνόρων παύει να είναι ύψιστης εθνικής σημασίας; Η frontex , το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων  και το Ελληνικό δημόσιο δαπανούν τόσο μεγάλα ποσά για τις μετακινήσεις αυτές για να συμμετέχουμε σε μέτρα τάξης; Οι αποσπασμένοι Αστυνομικοί , που εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με εξοντωτικά ωράρια, δεν δικαιούνται την ημέρα εκείνη την ημερήσια ανάπαυση;

Θεωρούμε απόλυτα πως οι συγκεκριμένες διαταγές είναι μη συμβατές με αυτό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε στην παραμεθόριο περιοχή και πιστεύουμε πως τέτοιου είδους διαταγές υποβαθμίζουν το όλο εγχείρημα της φύλαξης των συνόρων με δυστυχώς άσχημες συνέπειες για την εικόνα της Αστυνομίας κυρίως σε αυτούς που χρηματοδοτούν την συγκεκριμένη δράση.

Από εσάς δεν ζητάμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, αλλά την παρέμβαση σας για να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός που τελικώς αποδεικνύει ότι οι συνοριοφύλακες ή πρώην συνοριοφύλακες ή αστυφύλακες είναι τελικά για όλες τις δουλειές.

Scroll to Top