Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:13

Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τα σωματεία της ΠΟΣΥΦΥ στην Κομοτηνή (φωτο)

Παραθέτουμε το Ενημερωτικό Δελτίου σχετικά με τη συνάντηση που είχαν πρωτοβάθμια σωματεία και Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στη Κομοτηνή.


Κομοτηνή  23  Ιουνίου  2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τα σωματεία της ΠΟΣΥΦΥ στην Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Ιουνίου 2016 συνάντηση των Πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο  Τσουβάλα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης  ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξίαρχος κ. Νικόλαος Μενεξίδης  και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλας Παναγιώτης.

Κατά την συνάντηση ετέθησαν στον κύριο Αρχηγό  ζητήματα που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν δυσλειτουργίες  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων.

Πέραν των θεσμικών ζητημάτων που αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στον κύριο Αρχηγό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των διαταγών των αποσπάσεων που εκδίδονται  σχεδόν πάντα την τελευταία στιγμή για μετακινήσεις στη νησιωτική χώρα και στον Έβρο στα πλαίσια της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.  Ο κ. Αρχηγός επεσήμανε πως οι εισηγήσεις  γίνονται εγκαίρως και η εγκρίσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία είναι αυτά που δημιουργούν μέχρι τελευταία στιγμή τα προβλήματα. Δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει ιδιαίτερη παρακολούθηση και από τον ίδιο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην προκαλείται αναστάτωση στο μετακινούμενο προσωπικό.

Ο Αρχηγός επεσήμανε ακόμη πως στα πλαίσια της ανασυγκρότησης των Υπηρεσιών και στις περιοχές που ο σχεδιασμός προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών που άπτονται αρμοδιοτήτων αλλοδαπών μεταναστών, αυτές θα μεταφερθούν εντός των ενταξιακών Υπηρεσιών και δεν θα χαθούν ούτε προσωπικό ούτε καθήκοντα. Αυτό θα προβλεφθεί σύμφωνα με τον Αρχηγό μέσα από συγκεκριμένες διατάξεις.

Για τον Έβρο, ο Πρόεδρος  της Ένωσης κ. Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης, έθεσε ζητήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού τα οποία είναι απαραίτητα και αναγκαία για να επιχειρούν άντρες και γυναίκες της Αστυνομίας στην περιοχή. Παράλληλα η αποχώρηση των ιδιωτών security  από το κέντρο του Φυλακίου έχει προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος για τους συναδέλφους που ήδη επιχειρούν στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Η ελλείψεις σε οχήματα τύπου van για την περιοχή είναι ιδιαίτερες και προτάθηκαν στον κύριο Αρχηγό λύσεις  στο μέτρο του εφικτού.

Στην απουσία υπηρεσίας ασύλου από το κέντρο φύλαξης του Παρανεστίου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Δράμας κ. Ισαάκ Μουστακίδης, μοναδικό φαινόμενο που προκαλεί τεράστιες μετακινήσεις συνεχώς για την εξυπηρέτηση των κρατουμένων.  Οι ελλείψεις σε μεταγωγικά οχήματα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Δράμας καθώς το κέντρο Παρανεστίου δεν είναι απλά κέντρο φιλοξενίας αλλά φρουρούμενο κέντρο  το οποίο απαιτεί ικανή αστυνομική δύναμη. Σε άλλη περίπτωση τέθηκε στον κ. Αρχηγό, ο κίνδυνος για την ασφαλή φύλαξη του κέντρου και των κρατουμένων.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του προέδρου της Ένωσης Καβάλας κ. Αμοιρίδη Στυλιανού για τις  διαθέσεις του προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα εκτός των ΤΔΠΜ προς τον κύριο Αρχηγό. Τονίσθηκε από πλευράς του προέδρου το σημαντικό έργο που επιτελείται από τα Τ.Δ.Π.Μ και την ανάγκη διαφύλαξης αυτού.  Παράλληλα ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Καβάλας πως με πρωτοβουλία του κ. Γενικού , η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε εκπαιδεύσει σημαντική δύναμη συνοριακών ως screaner και debriefer  το περασμένο έτος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναγκών στην περιοχή. Οι τεράστιες ανάγκες όμως στη νησιωτική χώρα το περασμένο διάστημα μετακίνησαν το εξειδικευμένο προσωπικό σε Λέσβο, Χίο και Σάμο καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες από εξειδικευμένο προσωπικό και παρέχοντας σημαντική και μοναδική εμπειρία διαχείρισης στους συναδέλφους αυτούς. Προτάθηκε στον κ. Αρχηγό η οργανωμένη και διευρυμένη εξειδίκευση μέσα από εκπαίδευση νέων screaner και debriefer από τους ήδη πλέον εξειδικευμένους Έλληνες αστυνομικούς, ώστε το Σώμα να καταφέρει να δημιουργήσει τέτοιες δομές που όταν και όπου χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οργανωμένα κάθε μεταναστευτική και προσφυγική ροή. Ο κύριος Αρχηγός δεσμεύτηκε στην επεξεργασία της πρότασης από πλευράς Αρχηγείου.

Ως πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία Συνοριακών αλλά και διαμέσου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  οφείλουμε να καταθέτουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας. Ποιο σημαντικό όμως είναι η αναζήτηση λύσεων και  η κατάθεση αυτών αφού πλέον και οι πόροι είναι περιορισμένοι αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε  τον δίαυλο  επικοινωνίας με την Φυσική Ηγεσία ώστε προβλήματα να λύνονται και όχι μόνο να κατατίθενται.

Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies