Posyfy.gr

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Η Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Image is not available
Ο Ιστότοπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης
Slider
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 10:06

Συνάντηση της ΠΟΣΥΦΥ με την Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Βαίνει προς επίλυση το θέμα της μειωμένης "προικοδότησης" στους μετόχους του Ταμείου - που προσλήφθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. ως συνοριακοί Φύλακες. Αναμένεται η Απόφαση του Ταμείου για αλλαγή υπολογισμού για την κατηγορία προσωπικού που ομογενοποιήθηκε με τον Ν.3686/2009. Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. : " Να αναστείλουν οι συνάδελφοι της κατηγορίας αυτής την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του Β.Ο.Ε.Α. έως την επικύρωση της Απόφασης για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, προκειμένου να μην χάσουν αποδιδόμενες εισφορές "

Αρ.Σχετ.:8/2019               Θεσ/νίκη 15/4/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση της ΠΟΣΥΦΥ με την Διοίκηση  του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

       Μετά το πρόβλημα που ανέκυψε σχετικά με τις μειωμένες αποδόσεις του Β.Ο.Ε.Α. (Βοήθημα Οικογενειακής - Επαγγελματικής  Αυτοτέλειας) ή της λεγόμενης «προικοδότησης» στους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Ελλ. Χωροφυλακής από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, η ΠΟΣΥΦΥ άμεσα κινητοποιήθηκε, επεξεργάστηκε το πλαίσιο και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού όσο όμως και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους συναδέλφους του κλάδου μας.

     Το προηγούμενο διάστημα, αντιπροσωπεία της ΠΟΣΥΦΥ, επισκέφτηκε   τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κ. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο,  όπου συζητήθηκε η σχετική νομοθετική διάταξη που επιφέρει τελικώς οικονομική ζημία σε κατηγορία από  συναδέλφους μας προερχόμενους στο Σώμα από συνοριακούς φύλακες, καθώς τυγχάνει να λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που τους κρατούνται για την «προικοδότηση» των τέκνων τους.

    Αφού περιγράψαμε τις αρνητικές συνέπειες της συμμετοχής των συναδέλφων της κατηγορίας στο Ταμείο ως αποτέλεσμα  αυτής της δυσάρεστης « έκπληξης » με την  συγκεκριμένη απόδοση του ΒΟΕΑ, καταθέσαμε  προτάσεις για την θεραπεία  αυτής της νομοθετικής αστοχίας. proikodothsh MTS

    Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος του Δ.Σ. του ΜΤΣ  κατέθεσε την διαβεβαίωση  ότι πρόκειται για νομοθετική αστοχία που αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού για τις οποίες δεν λήφθηκε υπόψη τα προηγούμενα έτη, το αρνητικό αποτέλεσμα  στο υπολογισμό του ΒΟΕΑ για τους συναδέλφους που είχαν τέκνα πριν την ασφαλιστική ένταξη τους στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

      Ήδη το Μετοχικό Ταμείο Στρατού σε συνεργασία με τους αρμόδιους Διευθυντές των σχετικών Τμημάτων  προχωρά την διαδικασία εισήγησης στο Δ.Σ. για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού ώστε η παροχή να πάψει να προκαλεί οικονομική ζημία στους μετόχους. Δρομολογείται η αντικατάσταση που πλαισίου υπολογισμού στην κατεύθυνση των προτεινόμενων διατάξεων από την ΠΟΣΥΦΥ.

   Για τους λόγους αυτούς, η Ομοσπονδία   Κ  Α  Λ  Ε Ι   τους συναδέλφους που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες και πληρούν έως σήμερα τις προϋποθέσεις για την κατάθεση αιτήματος απόδοσης της «προικοδότησης» στα τέκνα, να  Μ Η Ν  προβούν σε αυτή,  έως την πλήρη θεραπεία της συγκεκριμένης άστοχης διάταξης που επιφέρει οικονομική ζημία στην συγκεκριμένη παροχή.

   Παράλληλα για όσους έχουν αιτηθεί έως σήμερα και έχουν λάβει μειωμένο το ποσό  του βοηθήματος σε σχέση με τις συνολικές εισφορές που έχουν αποδώσει, να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία για περαιτέρω ενημέρωση και ενέργειες.

    Κατά την συνάντηση, αναπτύχθηκαν και άλλα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας και σχετίζονται με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

     Ως ΠΟΣΥΦΥ θα παρακολουθούμε και θα ενημερωνόμαστε για κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τους μετόχους του Ταμείου ώστε αυτή να μεταβιβάζεται στον κάθε συνάδελφο. Η γνώση και η ενημέρωση  που οφείλει ένας συνδικαλιστικός φορέας να λαμβάνει, θεωρούμε πως μπορεί να προλαμβάνει και να θεραπεύσει νομοθετικές μελλοντικές αστοχίες με αρνητικές συνέπειες για την κατηγορία των μετόχων που εκπροσωπούμε. Ζητήσαμε από την Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού συχνή επικοινωνία και ενημέρωση καθώς οι εισφορές και των μελών μας στο Ταμείο αποτελούν ισάξιο μερίδιο λειτουργίας, ανάπτυξης και ευημερίας του.  

footeer

mts 33

 

ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΜΤΣ: Από την ανταποδοτικότητα στη "χασούρα"

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το posyfy.gr χρησιμοποιεί cookies