Εργασίες του γενικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων Ενώσεων στην Καβάλα

 

Aρ. σχετ. :    08/2015                                                                                             Θεσσαλονίκη 16.05.2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Εργασίες του γενικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων στην Καβάλα

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πραγματοποίησε το περασμένο διήμερο σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου με την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της  στην πόλη της Καβάλας.  Με την παρουσία τους τίμησαν την Ομοσπονδία φορείς της τοπικής, πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας.

Ειδικότερα, παρευρέθηκαν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  κα Αλ.  Τσανάκα και Δ. Εμμανουηλίδης, ο βουλευτής Ν.Δ. κος  Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχος κ. Ν. Μενεξίδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας  Καβάλας Ταξίαρχος κ. Αβρ. Κοσκερίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γ. Γραμμένος, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καβάλας κα Φ. Κόγια. Τις εργασίες του Συμβουλίου παρακολούθησαν και συνάδελφοι από την τοπική Ένωση της  Καβάλας.

Στο γενικότερο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου και πέραν των εθιμοτυπικών χαιρετισμών, υπήρξε εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών αλλά και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων που συμμετείχαν. Κύρια ζητήματα που απασχόλησαν,  ήταν το πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. και η αναγκαιότητα του για μια λειτουργική αστυνομία προς το συμφέρον της κοινωνίας. Η ανάγκη καθετοποίησης του κλάδου αλλοδαπών λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου  στέκεται μονόδρομος για την ηγεσία κατά την διαμόρφωση του νέου πλαισίου. Το βάρος της ευθύνης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών  ροών από την ελληνική αστυνομία επιβάλλει την καθετοποίηση του κλάδου και την απαρέγκλιτη λειτουργία προς την κατεύθυνση της απρόσκοπτης  αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Η επαναδραστηριοποίηση και η ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης παράνομης μετανάστευσης σε β’ και γ’ ζώνη προς αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης  αλλά και προς εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας  των κοινωνιών, κρίνονται από όλους αναγκαία και άμεσα μέτρα. Επισημάνθηκε, πλέον από κάθε συμμετέχοντα, η αναγκαιότητα νέων προσλήψεων συνοριακών φυλάκων  τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Πέραν των ζητημάτων που τέθηκαν σχετικά με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και του κώδικα μεταθέσεων, αξιολογήθηκαν και διατυπώθηκαν οι δυσκολίες πάνω στην εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα από το ίδιο το προσωπικό που καλείται να την υπηρετήσει. Τα πολυμέτωπα πλέον  μεταναστευτικά μονοπάτια εισόδου αλλά και εξόδου από τη χώρα δεν μπορούν  εύκολα να αντιμετωπιστούν από τις δυνάμεις της  συνοριακής φύλαξης και δίωξης της παράνομης μετανάστευσης τόσο λόγω της τεράστιας λειψανδρίας όσο και λόγω των ελλείψεων στις δομές των υπηρεσιών.

Κοινή διατύπωση όλων των φορέων, η εφαρμογή μιας ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής που θα μπορεί να ακολουθηθεί και να εφαρμοσθεί προασπίζοντας παράλληλα τα σύνορα αλλά και την ασφάλεια της κοινωνίας  μας.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παράλληλα ζήτησε και εξέλαβε την στήριξη των παρευρισκομένων φορέων,  για μια σειρά προτεινόμενων και δίκαιων θεσμικών, ασφαλιστικών και εργασιακών ζητημάτων  που χρίζουν νομοθετικής πρωτοβουλίας για άρση χρόνιων αδικιών στο προσωπικό του κλάδου.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία μας θα συντάξει και θα καταθέσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – μετά την πρόσκλησή του που απεστάλη – πλαίσιο με τις θέσεις που συζητήθηκαν  και διαμορφώθηκαν τόσο για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών όσο και για   ζητήματα μεταθέσεων, πειθαρχικού δικαίου και  εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό: 

 

Scroll to Top