Συνάντηση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο

 

Θεσσαλονίκη 11.08.2012                                                                                  Αριθμ. Σχετ..: 21 /2012

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάντηση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. μαζί με το τοπικό Σωματείο συναντήθηκε σήμερα  στον Έβρο με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντ/γο κ. Παπαγιαννόπουλο τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντ/γο κ. Παπαδόπουλο και τον Γενικό Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υποστρ/γο κ. Κατριαδάκη στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησαν στον Έβρο.

Ζητήσαμε από τον Αρχηγό,

–      να διευκρινίσει τόσο στην Ομοσπονδία αλλά κυρίως σε όλους τους αποσπασμένους στη Θράκη για την επιστροφή τους στις 2 Οκτωβρίου στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των οργανικών τους θέσεων καθώς η παραπληροφόρηση είναι έντονη και αποσκοπεί από τους πρωτεργάτες στην διαστρέβλωση της αλήθειας. Απαιτήσαμε η ενημέρωση προς το προσωπικό να γίνει άμεσα και υπηρεσιακά από το Αρχηγείο

–      την επιπλέον οικονομική ενίσχυση των αποσπασμένων κατά τα τέλη του τρέχοντος μηνός από το μέρος του τελικού υπομνήματος της συνολικής δαπάνης προκειμένου να μετριαστεί και το οικονομικό κόστος των μετακινούμενων καθότι «μπόνους» δεν υπάρχει

–      την επίλυση των προβλημάτων των μετακινήσεων των συναδέλφων από και προς την Υπηρεσία τους καθότι ο χρόνος της μετακίνησης για όλους και  κυρίως για τους διαμένοντες στην Κομοτηνή οι οποίοι εργάζονται στην Ορεστιάδα είναι πολύ μεγάλος. Επίσης ζητήσαμε την επιπλέον ενίσχυση με οχήματα των Διευθύνσεων του Έβρου για τον περιορισμό του χρόνου της μετακίνησης προκειμένου να μην γίνεται καταστρατήγηση του ωραρίου. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι οι Διευθύνσεις τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθούν με επιπλέον οχήματα για τον σκοπό αυτό

–      άμεσα , την εγκατάσταση μονάδων ΚΕΕΛΠΝΟ στης Σχολές Κομοτηνής και Ξάνθης όπου κρατούνται λαθρομετανάστες αλλά και την επίσπευση των εργασιών της τοποθέτησης περίφραξης τόσο για τον προαυλισμό τους όσο και για την υποτυπώδη ασφάλεια τους.

–      θέσαμε προ των ευθυνών την Ηγεσία για το ζήτημα της ασφάλειας των κρατουμένων στις σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής όταν 40 αστυνομικοί στην βάρδια καλούνται να φυλούν 800 λαθρομετανάστες χωρίς καμία υποτυπώδη ασφάλεια.

–      για ακόμη μία φορά την εξαίρεση των ειδικών περιπτώσεων που δεν επιτρέπεται οι συνάδελφοί μας καν να βρίσκονται εδώ με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Λάβαμε την διαβεβαίωση πως ήδη τέτοια αιτήματα μεταφέρονται στο Αρχηγείο και γίνονται δεκτά.

–      την αποκατάσταση της σίτισης των συναδέλφων σε χρόνους που υπηρεσιακά επιτρέπεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις συνάδελφοι μας δεν μπορούν να σιτιστούν καθότι αναχωρούν για την απογευματινή Υπηρεσία πολύ πριν γίνει η διανομή του catering με αποτέλεσμα να σιτίζονται την επόμενη ημέρα ! αφού εργάζονται και μετακινούνται ημερησίως πάνω από 12 ώρες

–      την ανάκληση κάθε διαταγής αναζήτησης  προσωπικού για δεξαμενές που λαμβάνουν οι κλειστές από προσωπικό Υπηρεσίες ανά την επικράτεια.

–      Την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων για μετακίνηση αστυνομικών όλων των κατηγοριών που κατάγονται από τον Έβρο και υπηρετούν σε άλλες Διευθύνσεις αδαπάνως για το δημόσιο προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ενίσχυσης. Είναι άτοπο και άδικο συνάδελφοι να επιθυμούν τέτοια μετακίνηση και η Ηγεσία να απορρίπτει τα αιτήματά τους βάζοντας σε ταλαιπωρία εργαζόμενους και οικογένειες

Διαφωνήσαμε κάθετα στην αρχική τοποθέτηση των αποσπασμένων στη Σχολή Διδυμοτείχου αλλά και σε οποιαδήποτε σκέψη επαναφοράς τους, καθότι οι στρατωνισμοί σήμερα για τον εργαζόμενο και οικογενειάρχη σε χώρους που δεν πληρούν καμία υποτυπώδη συνθήκη διαμονής οδηγούν στην καταπάτηση της αξιοπρέπειας του προσωπικού και στην τοποθέτηση του στην κατηγορία του άβουλου όντος.

Τονίσαμε τέλος για ακόμη μία φορά για το άδικο της διαταγής και του διαχωρισμού των αστυνομικών – πρώην συνοριακών φυλάκων σε σχέση με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Συνάδελφοι ,

Η Π.Ο.Σ.ΦΥ. θα βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή του Έβρου με στόχο να προασπίσει τα θεσμικά κεκτημένα πολλών ετών δίνοντας μάχες και έχοντας το δίκιο με το μέρος μας.

Ζητάμε για ακόμη μία φορά την συστράτευση κάθε φορέα συνδικαλιστικού κινήματος στον αγώνα μας με καθαρές και κρυστάλλινες προτάσεις,  μακριά από υπονομεύσεις και διαπλοκές.

Scroll to Top