Συναντήσεις Συνδικ. Φορέων Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α και Π.Ο.Σ.Υ.ΦΥ με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ.

alt

Την Τρίτη 05-03-2013 τα Διοικητικά Συμβούλια,  του  Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. και της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. συναντήθηκαν στη Βουλή,  με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Διαβάστε το κοινό Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση:

 


Δ ε λ τ ί ο      Τ ύ π ο υ

Συναντήσεις  Συνδικαλιστικών Φορέων Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α και Π.Ο.Σ.Υ.ΦΥ με ΣΥΡΙΖΑ  και ΔΗΜ.ΑΡ.

Την Τρίτη 05-03-2013 τα Διοικητικά Συμβούλια,  του  Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ Αττικής και της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων στα πλαίσια της συζήτησης και ενημέρωσης των κομμάτων, για τα πολύ σοβαρά θέματα και προβλήματα που καθημερινά υποβαθμίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό, σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, συναντήθηκαν στη Βουλή, αρχικώς με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά και Χαρά Καφαντάρη και τον συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο, προτιθέμενοι στη συνέχεια να συναντηθούν και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Καταθέσαμε στους εκπροσώπους  της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προτάσεις μας για τα σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους περιγράψαμε με κάθε λεπτομέρεια την εξαθλίωση τόσο σε οικονομικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο που βιώνουν  οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι ένστολοι έως τώρα πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα της κρίσης και  η οποιαδήποτε νέα περικοπή θα παρασύρει  στην πλήρη κατάρρευση τόσο την  αστυνομία ως λειτουργία, όσο και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Οι Συνδικαλιστικοί μας φορείς κατόπιν πραγματοποίησαν συνάντηση με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου και  βρέθηκαν, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τον εκπρόσωπο Καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση του οποίου παρέθεσαν ομοίως ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους μας, με κυρίως τις θέσεις μας για την αναδιάρθρωση αλλά και  για την  οικονομική εξαθλίωση που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί μας, τονίζοντας ιδιαίτερα πως ενδεχόμενα και σκέψεις επιπρόσθετων περικοπών θα προκαλέσουν πρωτόγνωρες αντιδράσεις που θα καταλήξουν σε βάρος της Κοινωνίας και της Πολιτείας.

Ζητήσαμε δε, την στήριξη τους σε κάθε προσπάθεια που  καταβάλλουμε  ώστε να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα και  αυτονόητα , όπως είναι εκτός των άλλων, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ,οι ημερήσιες αναπαύσεις ,η καταβολή των δεδουλευμένων(όπως νυχτερινά και πενθήμερα που κινδυνεύουν και σε πολλούς  συναδέλφους δεν καταβάλλονται ), η καταβολή των αποζημιώσεων των αποσπασμένων αστυνομικών.

Από τα κόμματα λάβαμε την δέσμευση ότι θα στηρίξουν τα αιτήματά μας, εντός και εκτός Βουλής και πως θα εξαντλήσουν  όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες, προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ίδιων και του επαγγέλματος μας. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν  για τακτική συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και την ασφάλεια του πολίτη.

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.                                                                   Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

ΧΑΡΕΛΑΣ Παναγιώτης                                                    ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος

Πρόεδρος                                                                   Πρόεδρος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Scroll to Top