Η ασφυξία των λαθροδιακινητών στην Ελλάδα οδηγεί στην Τούρκικη προπαγάνδα

Αρ.Σχετ.: 29/2018                                        Θεσ/νίκη 14/11/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η ασφυξία των λαθροδιακινητών στην Ελλάδα οδηγεί στην Τούρκικη προπαγάνδα. 

         Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η τουρκική προπαγάνδα για βασανιστήρια μεταναστών από τις Ελληνικές Αρχές. Η αναπαραγωγή τους έρχεται την χρονική στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία έχει δημιουργήσει τον τελευταίο μήνα από τον Έβρο έως την Θεσσαλονίκη μία ασπίδα κατά των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και έχει δυσκολέψει στο μέγιστο βαθμό τα κυκλώματα να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκαλώντας με αυτόν τρόπο απλήρωτες «κούρσες» και χαμένα τεράστια χρηματικά ποσά.

       Με μια προπαγανδιστική φωτογραφία που παραπέμπει περισσότερο σε μέρες πραξικοπήματος στην Τουρκία σε συλλήψεις και  βασανιστήρια  στρατιωτικών που προκάλεσε το καθεστώς, επιχειρείται προσπάθεια να πληγεί η «ασπίδα» κατά των κυκλωμάτων που έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, χαλώντας τις «δουλειές» των κυκλωμάτων από την Τουρκία.

       Ούτε κοντοκουρεμένοι ούτε φρεσκοξυρισμένοι (επίμαχη φώτο) είναι οι μετανάστες που προωθούν από την Τουρκία τα κυκλώματα. Κρατώντας τους σε «τρώγλες» για μέρες ή και για μήνες στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα ήταν δύσκολο να πιστέψουμε πως επισκέπτονται τον «μπαρμπέρη»  για τον καλλωπισμό τους πριν τους προωθήσουν στην Ελλάδα. Αντίθετα μας έχουν συνηθίσει σε άλλες εικόνες, με ταλαιπωρημένους μετανάστες που τους κρατούν σε υπόγεια και «τρώγλες» χωρίς φώς και νερό προωθώντας τους ανάλογα με τα δρομολόγια των κυκλωμάτων μετά από μέρες ή και μήνες ακόμη. Οι γείτονες δεν φημίζονται για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, και δεν είναι λίγες οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας για την καταστρατήγηση αυτών.

         Οι Έλληνες συνοριοφύλακες λειτουργούν διαχρονικά μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα  για τους μετανάστες και ακολουθούν τις νόμιμες οδούς όπως ορίζονται με διαφάνεια. Η φύλαξη των συνόρων διασφαλίζεται και υπηρετείται  από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν τον ανθρωπισμό των συναδέλφων μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως μπορεί η χώρα να έχει «ελευθέρας» στα κυκλώματα των τούρκων διακινητών.  

     Είμαστε πεπεισμένοι,  πως όσο η Ελληνική Αστυνομία θα εμποδίζει σθεναρά να δρουν τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης και να βάζει φραγμούς στις πληρωμένες «κούρσες» στην Ελληνική Επικράτεια,  η τουρκική προπαγάνδα θα συνεχίζει και σκαρφίζεται βασανισμούς και κακομεταχείριση μεταναστών από τις Ελληνικές Αρχές, «βαπτίζοντας» όμως ως ελληνικό, φωτογραφικό υλικό από το πλούσιο δικό της αρχείο.  

Δείτε ακόμη : 
 
 
 
 
 
Η επίμαχη φωτογραφία και το τουρκικό δημοσίευμα : 
 
 
Scroll to Top