Αλλη μια σημαντική μάχη για την αξιοπρέπειά μας. Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το αίτημα ακύρωσης της ΠΟΣΥΦΥ για το μισθολόγιο

Ενημερωτικό 


 

Αριθμ. Σχετ . : 01/ 2020                                  Θεσσαλονίκη  11/01/2020

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο      

  Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε εχθές το αίτημα ακύρωσης για το μισθολόγιο

        Συζητήθηκε χθες 10 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα ακύρωσης της Ομοσπονδίας μας που αφορά το παρόν μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων όπως αυτό θεσπίστηκε με τις διατάξεις του ν. 4572/2017 ( Μέρος ΣΤ’ ) και χορηγήθηκε στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας μας προθεσμία υποβολής υπομνήματος για την περαιτέρω ανάπτυξη του αιτήματός μας.

    Η Ομοσπονδία  δια του Νομικού της εκπροσώπου κ. Γεωργίου Λάγου ευθύς εξ αρχής επεσήμανε το γεγονός όχι απλώς της καθήλωσης αλλά κυρίως της  περαιτέρω υποβάθμισης των αποδοχών μας, σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο όφειλε η πολιτεία να τις επαναφέρει μετά τις αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές μειώσεις που επήλθαν με τους νόμους 4093/212 και 4307/2014.

    Επισημάναμε για ακόμη μια φορά όπως και στην αρχική μας αίτηση ακύρωση ειδικότερα ζητήματα του μισθολογίου αυτού σε βάρος των μελών μας κατά πρόδηλη παραβίαση της αρχής της ίσης μισθολογικής μεταχείρισης σε σχέση με άλλες κατηγορίες συναδέλφων μας.

     Ήδη έχουμε αναδείξει  στο ΣΤ’ Τμήμα του  Συμβουλίου της Επικρατείας την προφανή αδικία που συντελείται σε βάρος των προερχομένων από τους Συνοριακούς Φύλακες αστυνομικούς συναδέλφους μας που εν πολλοίς οφείλεται σε ιδεοληψίες του παρελθόντος. Τούτο διότι παρά το γεγονός ότι από το 2008, ενταχθήκαμε στο αστυνομικό προσωπικό ως αστυφύλακες μη ανακριτικοί υπάλληλοι με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Συνοριακών Φυλάκων εξελίχθηκαν μέσα από προαγωγικές εξετάσεις, σε ανακριτικούς υπαλλήλους, προαχθέντες σε ανθυπαστυνόμους αλλά και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, εντούτοις, μας κατέταξαν στην κατηγορία “Γ”, υποδεέστερη από αυτήν στην οποία κατετάγησαν ακόμη και οι αστυφύλακες μη ανακριτικοί υπάλληλοι της Σχολής Αστυφυλάκων.

    Έχοντας ηθική υποχρέωση έναντι των μελών μας, οι οποίοι με τον αγώνα τους και την προσφορά τους, τίμησαν και τιμούν την νομοθετική επιλογή της ένταξης στο αστυνομικό προσωπικό,  και για τα δύο αυτά ζητήματα,  πρώτοι προσφύγαμε στο ΣΤΕ την 20-10-2017, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους.

   Ζητήματα επίσης όπως η επιλεκτική γεωγραφική προσέγγιση απόδοσης του επιδόματος παραμεθορίου από την προηγούμενη Κυβέρνηση μαρτυρούν την προχειρότητα του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός μισθολογίου που σκοπό είχε το απόλυτο αιφνιδιασμό της ψήφισης και εφαρμογής του.

     Αυτή την προχειρότητα της σύνταξης του μισθολογίου έχουμε ήδη καταθέσει σε προηγούμενα στάδια του αιτήματος μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε έως την τελική δικαίωση. Περιγράψαμε σε κάθε στάδιο ακροαματικής διαδικασίας τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάσθηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση το συγκεκριμένο μισθολόγιο, όπου  με «αριστοτεχνικό»  τρόπο υποκρύφθηκαν όλες οι διαδικασίες επεξεργασίας του,  αποσιωπώντας ακόμη και την πρόθεση αλλαγής του προηγούμενου φτάνοντας τελικά στην ψήφισή του την άνοιξη του 2017 με διαδικασίες “express” . Κανένας διάλογος και καμία διαβούλευση δεν επιδιώχθηκε και δεν επιτεύχθηκε ώστε ο συνδικαλιστικός κόσμος που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζομένους να μη γνωρίζει καν το περιεχόμενο.

    Δίνουμε σήμερα, μια από τις πιο σημαντικές μάχες απέναντι κυρίως σε αυτούς που επέλεξαν να «ποδοπατήσουν» την αξιοπρέπεια των εργαζομένων που υπηρετούν τον ισχυρό θεσμικό πυρήνα του Κράτους. Απέναντι σε αυτούς που επανέφεραν τις ανισότητες ανάμεσα σε ίσους με ίδια δικαιώματα.

    Είναι προφανές πως ως δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος κατηγορίας προσωπικού που έχει πληγεί επιπροσθέτως από την σύσταση άνισων μισθολογικών κλιμακίων, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις συγκεκριμένες ανισότητες. Όλες αυτές οι ατεκμηρίωτες ανισότητες υποδηλώνουν την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το συγκεκριμένο μισθολόγιο και αυτές θα είναι η «σημαία μας» για την κατάρριψη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του μισθολογίου, όσο αυτό και αν ενοχλεί κάποιους, πόσο δε μάλλον συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

    Είμαστε πεπεισμένοι πως η δικαιοσύνη θα επαναφέρει την ισορροπία και την ομαλότητα με τις Αποφάσεις της αποκαθιστώντας τις αδικίες στο μισθολόγιο και επαναφέροντας τα μισθολογικά επίπεδα του 2012.

    Μετά την κατάθεση και του σχετικού υπομνήματος μας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εντός των προσεχών ημερών, θα αναμείνουμε τις Αποφάσεις του αλλά και την τοποθέτηση του Συμβουλίου για όλες τις επιμέρους διατάξεις που μας θίγουν.

     «Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ !»

Συνεχίζουμε.

footeer

 

Scroll to Top