Ο Συν.Φύλακας συγκαταλέγεται πλέον στα όνειρα και τις επιθυμίες του επαγγελματικού προσανατολισμού της νέας γενιάς

Ευχές και συγχαρητήρια απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων για τους νέους συνοριοφύλακες που πέτυχαν στο διαγωνισμό σε Έβρο και νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

 

Αριθμ. Πρωτ   09/ 2020 Θεσσαλονίκη  01 Ιουλίου 2020

                                                                                      ΠΡΟΣ : ΕΝΏΣΕΙΣ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

για την  πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων στην ελληνική επικράτεια

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ( Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. )  συγχαίρει τους επιτυχόντες νέους συνοριακούς φύλακες που εισάγονται στην Ελληνική Αστυνομία με τις δύο προκηρύξεις σε Έβρο και νησιά του Βορείου και Νοτίου  Αιγαίου.

     Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ψυχοτεχνικών τεστ και αθλητικών δοκιμασιών, αναμένεται πλέον η εισαγωγή των επιτυχόντων στις Σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής  της Π.Ε. Έβρου και νησιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα, για την βασική τους εκπαίδευση.

  Από την προκήρυξη για πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων αορίστου χρόνου για την Π.Ε. Έβρου, αυτοί μετά την βασική τους εκπαίδευση θα τοποθετηθούν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και της Δ.Α. Ορεστιάδας.

   Αντίστοιχα, από την προκήρυξη για την πρόσληψη 800 Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου για τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και νήσων Λέρου, Σύμης, Καλύμνου και Μεγίστης, μετά τη βασική τους εκπαίδευση στην Σχολή  της Κομοτηνής, θα επανδρώσουν τις Yπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης αλλά και ΠΡΟ.Κ.Ε.Κ.Α. των ανωτέρω νησιών.

     Μία πολυετή προσπάθειά μας για την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων μετά από 18 έτη για πρώτη φορά, ευόδωσε και σε λίγο καιρό οι νέοι συνοριοφύλακες θα εισαχθούν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας για την βασική τους εκπαίδευση.      

Η προσπάθεια μας στιγματίστηκε από την απαξίωση του θεσμού της συνοριακής φύλαξης τόσο από την πολιτεία όσο όμως και εκ των έσω, σε μια περίοδο που η ενίσχυσή του ήταν απαραίτητη.  Επιμείναμε στην αναγκαιότητα  της εξειδίκευσης και στην αναβάθμιση του θεσμού.

     Σήμερα για πρώτη φορά η πολιτεία αποδεικνύει εμπράκτως πως οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης ενισχύονται πραγματικά με νέο προσωπικό. Θα επιμείνουμε στην συνέχιση αυτής της  αναβάθμισης των Υπηρεσιών και ενίσχυσης του με νέους συνοριακούς φύλακες όπου αλλού είναι απαραίτητοι.

      Έχουμε αποδείξει πως οι συνοριακοί φύλακες  είναι πλέον αναγκαιότητα  και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό το επιβεβαιώνει. Επενδύσαμε στη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και με το έργο μας την κερδίσαμε. Μας τιμά ιδιαίτερα πως συγκαταλεγόμαστε πλέον στα όνειρα και τις επιθυμίες του επαγγελματικού προσανατολισμού της νέας γενιάς.  

     Τους ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, καλή σταδιοδρομία, υγεία και δύναμη στο νέο τους επαγγελματικό προσανατολισμό που περιβάλλεται ιδιαίτερα από αρχές, αξίες και υψηλό φρόνημα για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.

footeer

 

Scroll to Top