ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – Αποφάσεις Δ.Σ. Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. της 1/12/2011

synedrio 1-12-2011

  Την Πέμπτη 1/12/2011 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και εξελίξεις.

  Τα σημαντικότερα από τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. είναι οι πέρα των δυνατοτήτων μας περικοπές που ήδη έχουν υποστεί οι μισθοί μας, η σύγκληση από πλευράς Υπουργείου επιτροπής για την περεταίρω μείωση των εισοδημάτων μας, η εργασιακή εφεδρεία, η έξαρση της λαθρομετανάστευσης, οι μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού στον νομό Έβρου, η μη καταβολή από κάποιες Αστυνομικές Διευθύνσεις των προβλεπόμενων προκαταβολών στους μετακινούμενους, το θέμα των μεταθέσεων και ο υπηρεσιακός εγκλωβισμός πολλών συναδέλφων κυρίως στην Αττική .

  Αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τα ανωτέρω είναι η απαγορευτική για λόγους βιοποριστικούς οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης του εισοδήματος των αστυνομικών και η μορφή μαζικής αντίδρασης συνέχεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α την 27.9.2011 έξω από την βουλή στην Αθήνα. Η εξαθλίωση στην οποία έχουν εισέλθει οι συνάδελφοι δεν αφήνει περιθώρια ευπρεπούς συνδικαλιστικής δράσης την στιγμή που κάθε οικονομικό μέτρο της Κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδο τόσο τις οικογένειες των εργαζομένων όσο και τη Χώρα.

  Η σύσταση από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιτροπής συμμετεχόντων υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων για την εξαγωγή πορίσματος και μελέτης που θα κατατεθεί στα πλαίσια διαμόρφωσης του ειδικού μισθολογίου υπονομεύει κάθε ενέργεια συγκράτησης της εισοδηματικής βάσης ή ενίσχυσης του χαμηλού εισοδήματος των αστυνομικών. Από την πλευρά μας θα αποσταλεί υπόμνημα οικονομικής εργασίας για ενίσχυση της εισοδηματικής βάσης του αστυνομικού αφού η εξαίρεση των ένστολων από το ενιαίο μισθολόγιο τους συμπεριέλαβε παράλληλα στο ειδικό μισθολόγιο μαζί με άλλες διαμετρικά άνισες εισοδηματικές τάξεις (π.χ. δικαστικούς).

  Αποφασίστηκε η έντονη συνδικαλιστική διαμαρτυρία για το μέγεθος και την μορφή που έχει λάβει η λαθρομετανάστευση στη Χώρα μας. Η αδυναμία αποτροπής των μεγάλων μεταναστευτικών ροών δεν είναι απόρροια της εργασίας του συνοριακού φύλακα αλλά κυρίως της ανυπαρξίας πολιτικού σχεδιασμού αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

  Με την ενεργοποίηση των μηχανισμών εκκαθάρισης των υπομνημάτων  των οδοιπορικών των μετακινούμενων συναδέλφων η οποία ακολούθησε μετά την έντονη συνδικαλιστική διαμαρτυρία μας σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις για την χορήγηση των αποζημιώσεων ,ευελπιστούμε πως σύντομα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά τα οποία δαπάνησαν κατά το διάστημα της μετακίνησής τους. Παράλληλα η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. θα παρακολουθεί τις ανωτέρω εξελίξεις και θα επανατοποθετηθεί στο θέμα.

  Επίσης αποφασίστηκε η ενημέρωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για κάθε μετακινούμενο συνάδελφο που υποχρεώνεται να μετακινείται υπηρεσιακά χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα χρηματικά ποσά που προβλέπονται από τους οικονομικούς διαχειριστές προκειμένου  ανταπεξέλθει στις βασικές του δαπάνες κατά την περίοδο μετακίνησης και διαμονής.

Σχεδιάστηκε η προώθηση του διεκδικητικού πλαισίου του τελευταίου Συνεδρίου από την εκτελεστική γραμματεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. τόσο με επαφές στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όσο και με την κοινοποίηση των διεκδικήσεων.

  Αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης για την ορθολογική διαμόρφωση των σχετικών διατάξεων που υπάρχουν και επιδέχονται σήμερα διφορούμενη ερμηνεία από την πλευρά του Υπουργείου τόσο των διατάξεων για την παραμονή και μετακίνηση των συναδέλφων από τα ΤΔΛ & ΤΣΦ αλλά και των αρμοδιοτήτων τους όσο και   αυτών για το χρόνο εργασίας του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ όπως αποτυπώθηκε μέσα από το τελευταίο διεκδικητικό πλαίσιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

  Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επίσης επεξεργάσθηκε πλαίσιο προτάσεων δικαστικών αγωγών για την άνιση εισοδηματική αντιμετώπιση των εργαζομένων σε σχέση με άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα. Επίσης μετά την θετική έκβαση μερίδας αγωγών που τελεσιδίκησαν  και αποζημιώθηκαν συνάδελφοί μας για την προσφυγή του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης από τους Νομικούς της Ομοσπονδίας, τους εξουσιοδότησε για την περαιτέρω αναζήτηση δικαστικής προσφυγής των δικαιούμενων και την κατάθεση της πρότασής τους στην ομοσπονδία.

  Η επιτυχημένη συνδικαλιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την 27.09.2011 στην Αθήνα αποτελεί πλέον σημαντική παρακαταθήκη για την προάσπιση του εισοδήματός μας. Γι’ αυτό καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική δυναμική εγρήγορση προκειμένου  να προασπίσουμε τα κεκτημένα που δεν είναι άλλα από τον ελάχιστο μισθό του Δημοσίου υπαλλήλου και που αποτελεί σήμερα κόκκινη γραμμή για την συνδικαλιστική σύγκρουση.

Scroll to Top