Παρέμβαση ΠΟΣΥΦΥ & Ενωσης Εβρου για τον Εμπολα

Την  10/10/2014 αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και της Ένωσης Έβρου επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή  της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης και έθεσε εκ νέου το ζήτημα αλλά και την ανησυχία των συναδέλφων που έρχονται σε επαφή με μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα.


Ευελπιστούμε στην  άμεση ανταπόκριση του κ. Γενικού  σε ένα λεπτό ζήτημα που απαιτεί ευαισθητοποίηση, υπευθυνότητα και συντονισμό.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει χρήση των μέσων προστασίας και πρόληψης  κατά την διάρκεια ελέγχων των εισερχόμενων μεταναστών.

Παραθέτουμε το Ενημερωτικό Δελτίο της Ενωσης Σ.Φ. Εβρου:

Αρ.Πρωτ: 16/2014                                                                                                                Σουφλί 12-10-2014

ΠΡΟΣ :
 
-ΜΕΛΗ ΜΑΣ.
 
– Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
 
-Μ.Μ.Ε.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Επαφές της Ένωσης  με τον Γεν. Αστ. Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας & Θράκης

 

Την Παρασκευή 10.10.2014 αντιπροσωπεία της Ένωσης Συν. Φυλάκων Νομού Έβρου μαζί με κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης προκειμένου να τεθούν  ζητήματα που απασχολούν τόσο τις Διευθύνσεις  Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας όσο και  όλης της περιφέρειας.

 

Πέραν όλων των σχετικών ζητημάτων, στα πλαίσια της υλοποίησης της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» , ζητήσαμε από την Φυσική Ηγεσία να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υπεύθυνης ενημέρωσης και της χορήγησης εξοπλισμού ( μάσκες, γάντια)  σε κάθε σημείο ελέγχου μεταναστών στο νομό μας.

 

Ειδικότερα ζητήσαμε :

 

  • Την διενέργεια συγκεντρώσεων του προσωπικού και την υπεύθυνη ενημέρωση από κλιμάκιο ιατρών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού Έμπολα. Τους τρόπους πρόληψης και προφύλαξης   των αστυνομικών όταν έρχονται σε επαφή με τους παράνομους  μετανάστες.

 

Θεωρούμε πως οι έγγραφες  συστάσεις   των αρμόδιων φορέων που εκδίδονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα δεν οδηγούν στην ενημέρωση του προσωπικού αλλά «διασφαλίζουν» την αποποίηση  ευθύνης των  υπευθύνων ,  σε περίπτωση  εντοπισμού  κρούσματος. Η υπεύθυνη ενημέρωση από κλιμάκιο ιατρών θεωρούμε πως κρίνεται αναγκαία και επιτακτική να πραγματοποιηθεί σήμερα.

 

  • Την άμεση χορήγηση και επιβαλλόμενη χρήση από το προσωπικό εξοπλισμού πρόληψης σε κάθε έλεγχο και σε κάθε επαφή με μετανάστη. Παρά  τις οχλήσεις της Ομοσπονδίας μας  διαπιστώνουμε πως ακόμη και σήμερα δεν γίνεται χρήση γαντιών και μασκών είτε γιατί δεν είναι διαθέσιμα είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης για την σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Ενημερωθήκαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης πως άμεσα θα ανταποκριθεί στα αιτήματα που θέσαμε για το μείζον αυτό ζήτημα.

Τέλος οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή  με την λήψη κάθε μέσου προστασίας κατά την διενέργεια ελέγχων κάθε μετανάστη , ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία τόσο την δική μας όσο των συνανθρώπων μας.

Scroll to Top