Ψευδέστατο και διαστρεβλωτικό επιχείρημα το "μπόνους"

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Διευκρινήσεις προς τους συναδέλφους που αποσπάστηκαν σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη
για το «μπόνους» των 800 €.


Συνάδελφοι,
το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αντικείμενο ενός άνισου αγώνα παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης κάθε είδησης.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αφού πέρασε απ’ όλα τα τμήματα και τα ξενοδοχεία που διαμένουν οι συνάδελφοι, κατέγραψε προβλήματα και διαπιστώσεις και ήδη τα έχει διαβιβάσει στην φυσική ηγεσία.
Το ζήτημα της απόδοσης του «μπόνους» των 880 € αποτέλεσε βασικό ψευδέστατο και διαστρεβλωτικό επιχείρημα για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη στα δήθεν προνόμια που λαμβάνουν οι αστυνομικοί που μετακινήθηκαν στον Έβρο.
Επειδή ρωτηθήκαμε από κάθε συνάδελφο που συναντούσαμε και για την αποκατάσταση την αλήθειας σας ενημερώνουμε πως τέτοιο «μπόνους» δεν υπάρχει. Σε επαφές που πραγματοποίησε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σήμερα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι μετακινούμενοι θα λάβουν αυτά που λαμβάνει κάθε μετακινούμενος ένστολος μέσα από τις ίδιες νομοθετικές διατάξεις που διέπει το σχετικό πλαίσιο.
Πρόκειται για τη ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας που δίδεται μετά την υποβολή και την έγκριση σχετικών υπομνημάτων. Το ποσό που χορηγήθηκε από τις Υπηρεσίες κατά την
μετακίνησή μας αποτελεί προκαταβολή αυτής της σχετικής δαπάνης προκειμένου να καλυφθούν άμεσα έξοδα.
Επίσης διευκρινίσαμε πως η πληρωμή των ξενοδοχείων και καταλυμάτων θα πραγματοποιηθεί απευθείας από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς την εμπλοκή κανενός συναδέλφου.
Διευκρινίζουμε επίσης , επειδή η επιχείρηση έχει χαρακτηριστεί επιχείρηση ευρείας κλίμακας δίνεται η δυνατότητα από σχετική νομοθεσία και η σίτιση των αποσπώμενων .
Για τους συναδέλφους που έχουν προβεί στην ενοικίαση κατοικιών ισχύει διαφορετική νομοθεσία και τους προτρέπουμε να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες τους για διευκρινήσεις.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top