Ενωση Δράμας -12η Τακτική Γεν.Συνέλευση και Κοπή Βασιλόπιτας

alt

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, η 12η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Δράμας  με τα παρακάτω θέματα:


1)      Διοικητικός Απολογισμός 2012 

2)      Οικονομικός Απολογισμός 2012

3)      Προϋπολογισμός έτους 2013

4)      Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα και εξελίξεις

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ. Φλώρος Σπυρίδων, Ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Δράμας κ. Σκάρλιος Μηνάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δραγουδάκης Αναστάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Δράμας κ. Μαυρουδής Βασίλειος και οι Διοικητές των ΤΣΦ Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου.

Μετά το τέλος της 12ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αφού ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων κ. Μουστακίδης Ισάακ χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Φλώρο Σπυρίδων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

12ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 12ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ Ν.ΔΡΑΜΑΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ-ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:

ΘΕΣΜΙΚΑ

Διαφύλαξη της αυτοδυναμίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Νομού. Στα πλαίσια και μόνο αυτά, αξιοποίηση του προσωπικού και σε άλλες υπηρεσίες, μέσω θεσμικής διαδικασίας και μόνο κατόπιν επιθυμίας του ιδίου.

– Κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων, μέσα από νέες προσλήψεις.

– Δια βίου εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση σε τακτικά χρονικά διαστήματα, συνεχής κατάρτιση και εξειδίκευση του προσωπικού προκειμένου ο αστυνομικός να αισθάνεται και να είναι ασφαλής κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του και σε όλες τις μορφές εγκληματικότητας.

– Ίδρυση σκοπευτηρίου στην Α.Δ. Δράμας, σύμφωνα με το νέο νόμο περί όπλων (“Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων…Άρθρο 5”), για την καλύτερη και διαρκή εκπαίδευση των συναδέλφων.

– Εξασφάλιση και προάσπιση του κυλιόμενου ωραρίου «8/24» για το μάχιμο προσωπικό των Υπηρεσιών της Α.Δ. Δράμας.

– Εκπροσώπηση του Σωματείου μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Α.Δ. Δράμας.

– Ίδρυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας Υποδιεύθυνση

Ασφαλείας, στην οποία θα υπάγονται το Τμήμα Ασφαλείας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

– Εφοδιασμός της Διμοιρίας Υποστήριξης της Α.Δ. με τις ειδικές στολές και τα υπόλοιπα υλικά, που προβλέπονται στο Π.Δ. 45/2008.

– Εφοδιασμός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αριθμό μηχανών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με μηχανές που υπάρχει εξουσιοδοτημένο service στο Νομό.

– Εξασφάλιση ελαστικών για όλα τα Υπηρεσιακά οχήματα.

– Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού.

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.:

– Αντικατάσταση υλικού (αλεξίσφαιρα – ασύρματοι κλπ) και εφοδιασμός των Υπηρεσιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό κατάλληλο για τη δουλειά μας.

– Προμήθεια νέων οχημάτων και μέριμνα για συνεχή ανανέωση του παλαιού στόλου.

– Εφοδιασμός των τμημάτων με αστυνομικούς σκύλους.

– Εφοδιασμός των υπηρετούντων στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης με στολές κατάλληλες, ποιοτικά και ποσοτικά (υψηλού ψύχους, θερινή κ.ά.).

– Εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους εργασίας μας σύμφωνα και με το Π.Δ. 45/2008, εξετάσεις υγείας των συλλαμβανομένων λαθρομεταναστών και των διαμενόντων στο ΥΦΕΚΑ Παρανεστίου, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία μας, η υγεία των λοιπών εργαζομένων και των οικογενειών μας.

– Μέριμνα για την έγκαιρη επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους και την συνεχή ύπαρξη κονδυλίων για τον σκοπό αυτό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

– Αναπλήρωση του εισοδήματος των Αστυνομικών που μειώθηκε συνέπεια της εισοδηματικής πολιτικής.

– Χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

– Επέκταση των ευεργετικών μέτρων που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους και στους Αστυνομικούς, που διαμένουν και υπηρετούν σε παραμεθόριο και προβληματική περιοχή.

– Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

– Αποζημίωση νυχτερινής εργασίας χωρίς πλαφόν.

– Επίδομα παραμεθορίου και προβληματικής περιοχής στους Αστυνομικούς.

– Γρήγορη καταβολή των πραγματικών εκτός έδρας εξόδων στους συναδέλφους που μετακινούνται (Έβρος, μεταγωγές κ.ά.).

– Χορήγηση επιδόματος πτυχίου στους αποφοίτους των ΤΕΙ & ΑΕΙ.

– Όχι και σε άλλες επιπλέον μειώσεις του εισοδήματος στους χαμηλόβαθμους και χαμηλόμισθους των Ειδικών μισθολογίων, που επιβάλλεται με τα συνεχή Μνημόνια. Οι νέες μειώσεις θα επιφέρουν περαιτέρω εξαθλίωση στις οικογένειές μας με τους μισθούς ανέχειας που μας επιβάλουν.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

– Πραγματική ενοποίηση των Ταμείων ασφάλισης της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς ανισότητες και διαφορετικές μεταχειρίσεις για τους συναδέλφους.

– Αναγνώριση της πλασματικής 5ετούς υπηρεσίας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

– Ρύθμιση για την εκπροσώπησή μας στα ασφαλιστικά ταμεία.

– Δημιουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων και στην επαρχεία, ή σύναψη σύμβασης με τοπικό Φαρμακείο για τους συναδέλφους μετόχους του Μ.Τ.Σ., ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια στο εισόδημα από την αγορά φαρμάκων και να υπάρχει η ανταπόδοση του Στρατιωτικού Ταμείου στους συναδέλφους μερισματούχους.

– Επέκταση της ευεργετικής διάταξης της παρ. 4 του άρθρου 22 του ν.3865/2010 και στους Αστυφύλακες που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες, με τη οποία θα προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη η συντάξιμη υπηρεσία, όπως ακριβώς έγινε με τους Αστυφύλακες που εισήχθηκαν στην Αστυνομία εκτός πανελλαδικών και επομένως σε μεγάλη ηλικία.

ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ/ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Το παρών ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί

– στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου

– στην Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

– στην Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

– στα πολιτικά κόμματα

– στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τα μέλη της 12ης Τακτικής Γενικής Συνέλευση της

Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνοριακής Φύλαξης Νομού Δράμας

Δράμα 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

                                        

Περισσότερες φωτο στο DRAMAnia.gr

Scroll to Top