13η Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Αστ/κών Υπαλλήλων Σ.Φ. Ν.Δράμας

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:00 η 13η Τακτική Γενική Συνέλευσητης Ένωσης μας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, σε κλίμα ομοψυχίας και ελπίδας για το συνδικαλιστικό και εργασιακό μέλλον μας. Αυτό γιατί οι συνάδελφοι – μέλη της Ένωσης έδωσαν χθες βροντερό παρόν με πρωτοφανή στα χρονικά συμμετοχή στις εργασίες, σε πείσμα των καιρών και όσων θέλουν να πιστεύουν ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα διέρχεται κρίση. Το γεγονός αυτό δίνει από τη μια κουράγιο και δύναμη στο Δ.Σ. της Ένωσης που βλέπει τα μέλη του να επιβραβεύουν τις προσπάθειες που κάνει, γεμίσει με ευθύνες όμως από την άλλη για την συνέχεια των διεκδικήσεων και των προκλήσεων που έρχονται.


Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

1. Διοικητικός απολογισμός 2013

 

2. Οικονομικός απολογισμός 2013

 

3. Προϋπολογισμός έτους 2014

 

4. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα και εξελίξεις

 

5. Συζήτηση και έκδοση Ψηφίσματος διεκδικήσεων

Το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε η Γενική Συνέλευση είναι το παρακάτω:

~~   Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α   ~~ 

13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ-ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:

ΘΕΣΜΙΚΑ

– Στον νέο Κλάδο Αλλοδαπών και μετανάστευσης ίδρυση ξεχωριστών Περιφερειακών Διευθύνσεων Αλλοδαπών όπου θα εντάσσονται τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και όχι ενσωμάτωση τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνόμευσης.

– Διασφάλιση των οργανικών θέσεων όλων των αστυνομικών στα όρια της υπάρχουσας Αστυνομικής Διεύθυνσης και όχι ένταξή τους σε επίπεδο Περιφέρειας.

– Διαφύλαξη της αυτοδυναμίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας των

Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Νομού. Στα πλαίσια και μόνο αυτά, αξιοποίηση του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες, μέσω θεσμικής διαδικασίας ισότιμα με το λοιπό προσωπικό.

– Η δημιουργία του Κ.Κ.Φ.Α. στο στρατόπεδο «Πανταζοπούλου» στο Παρανέστι έχει αυξήσει τις ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό στην Α.Δ.Δράμας, με τους συναδέλφους του Τ.Σ.Φ.Παρανεστίου να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινής λειτουργίας του.

Ως συνδικαλιστικός φορέας περιμένουμε την συγκρότηση της νέας υπηρεσίας που θα δημιουργηθεί, ώστε να επανέλθει το Τ.Σ.Φ.Παρανεστίου στην προγενέστερη εύρυθμη λειτουργία ως υπηρεσία.

– Κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων, μέσα από νέες προσλήψεις.

– Δια βίου εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση σε τακτικά χρονικά διαστήματα, συνεχής κατάρτιση και εξειδίκευση του προσωπικού προκειμένου ο αστυνομικός να αισθάνεται και να είναι ασφαλής κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του και σε όλες τις μορφές εγκληματικότητας.

– Ίδρυση σκοπευτηρίου στην Α.Δ. Δράμας, σύμφωνα με το νέο νόμο περί όπλων (“Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων…Άρθρο 5”), για την καλύτερη και διαρκή εκπαίδευση των συναδέλφων.

– Εξασφάλιση και προάσπιση του κυλιόμενου ωραρίου «8/24» για το μάχιμο προσωπικό των Υπηρεσιών της Α.Δ. Δράμας.

– Εκπροσώπηση του Σωματείου μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της

Α.Δ. Δράμας.

– Εφοδιασμός της Διμοιρίας Υποστήριξης της Α.Δ. με τις ειδικές στολές και τα υπόλοιπα υλικά, που προβλέπονται στο Π.Δ. 45/2008.

– Εφοδιασμός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αριθμό μηχανών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με μηχανές που υπάρχει εξουσιοδοτημένο service στο Νομό.

– Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού.

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.:

– Αντικατάσταση υλικού (αλεξίσφαιρα – ασύρματοι κλπ) και εφοδιασμός των Υπηρεσιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό κατάλληλο για τη δουλειά μας.

– Προμήθεια νέων οχημάτων και μέριμνα για συνεχή ανανέωση του παλαιού στόλου.

– Εφοδιασμός των τμημάτων με αστυνομικούς σκύλους.

– Εφοδιασμός των υπηρετούντων στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης με στολές κατάλληλες, ποιοτικά και ποσοτικά (υψηλού ψύχους, θερινή κ.ά.).

– Εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους εργασίας μας σύμφωνα και με το Π.Δ. 45/2008, εξετάσεις υγείας των συλλαμβανομένων λαθρομεταναστών και των διαμενόντων στο Κ.Κ.Φ.Α. Παρανεστίου, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία μας, η υγεία των λοιπών εργαζομένων και των οικογενειών μας.

– Μέριμνα για την έγκαιρη επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους και την συνεχή ύπαρξη κονδυλίων για τον σκοπό αυτό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

– Αναπλήρωση του εισοδήματος των Αστυνομικών που μειώθηκε συνέπεια της εισοδηματικής πολιτικής.

– Χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

– Επέκταση των ευεργετικών μέτρων που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους και στους Αστυνομικούς, που διαμένουν και υπηρετούν σε παραμεθόριο και προβληματική περιοχή.

– Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

– Αποζημίωση νυχτερινής εργασίας χωρίς πλαφόν.

– Επίδομα παραμεθορίου και προβληματικής περιοχής στους Αστυνομικούς.

– Γρήγορη καταβολή των πραγματικών εκτός έδρας εξόδων στους συναδέλφους που μετακινούνται (Έβρος, μεταγωγές κ.ά.).

– Χορήγηση επιδόματος πτυχίου στους αποφοίτους των ΤΕΙ & ΑΕΙ.

– Όχι και σε άλλες επιπλέον μειώσεις του εισοδήματος στους χαμηλόβαθμους και χαμηλόμισθους των Ειδικών μισθολογίων, που επιβάλλεται με τα συνεχή Μνημόνια. Οι νέες μειώσεις θα επιφέρουν περαιτέρω εξαθλίωση στις οικογένειές μας με τους μισθούς ανέχειας που μας επιβάλουν.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

– Αναγνώριση της πλασματικής 5ετούς υπηρεσίας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

– Ρύθμιση για την εκπροσώπησή μας στα ασφαλιστικά ταμεία.

– Δημιουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων και στην επαρχεία, ή σύναψη σύμβασης με τοπικό Φαρμακείο για τους συναδέλφους μετόχους του Μ.Τ.Σ., ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια στο εισόδημα από την αγορά φαρμάκων και να υπάρχει η ανταπόδοση του Στρατιωτικού Ταμείου στους συναδέλφους μερισματούχους.

– Επέκταση της ευεργετικής διάταξης της παρ. 4 του άρθρου 22 του ν.3865/2010 και στους Αστυφύλακες που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες, με τη οποία θα προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη η συντάξιμη υπηρεσία, όπως ακριβώς έγινε με τους Αστυφύλακες που εισήχθηκαν στην Αστυνομία εκτός πανελλαδικών και επομένως σε μεγάλη ηλικία.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και στις 19:30 ακολούθησε η καθιερωμένη ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από υπηρεσιακούς παράγοντες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος κ. Σαλαμάγκας Γεώργιος ο οποίος και μετέφερε μήνυμα του Γενικού Επιθεωρητή ΕΛ.ΑΣ. Β.Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Τσακνάκη Δημήτριου για την εκδήλωση, οΑστυνομικός ΔιευθυντήςΔράμας κ. Καϊπάκης Γεώργιος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας κ. Σέρτης Αθανάσιος, ο Διοικητής του Τ.Σ.Φ. Κ.Νευροκοπίου Υπαστυνόμος κ. Ιωαννίδης Σωκράτης, ο Υποδιοικητής του Τ.Σ.Φ. Κ.Νευροκοπίου Υπαστυνόμος κ. Γεωρογλίδης Αναστάσιος, ενώ από πλευράς εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων προσκλήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δραγουδάκης Αναστάσιος, ο Ταμίας της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας κ. Αμοιρίδης Στέλιος, ο Πρόεδρος Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Δράμας κ. Σκάρλιος Μηνάς και ο Αντιπρόεδρος Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Δράμας κ. Καλτσάς Αθανάσιος. 

Ακολούθως παρατέθηκε δείπνο στο χώρο της Λέσχης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί τα μέλη και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, που τίμησαν με την παρουσία τους και κόσμησαν την εκδήλωση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Scroll to Top