Έ.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. : Σκοπός μας η έγκυρη πληροφόρηση των συναδέλφων και της κοινωνίας

 

alt

Αρ.Πρωτ: 20/2012

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Σκοπός μας η έγκυρη πληροφόρηση των συναδέλφων και της κοινωνίας

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Έχοντας σαν γνώμονα πάντα τα εργασιακά προβλήματα των μελών μας, χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του επαγγελματία συνδικαλιστή, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, ως νόμιμος φορέας εκπροσώπησης εργαζομένων θα αναζητά και θα αναδεικνύει ζητήματα που προκύπτουν μέσα από ένα πλαίσιο έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης.

Το τελευταίο διάστημα η Ένωση έχει γίνει αποδέκτης ερωτήσεων από συναδέλφους για ζητήματα που έχουν γεννηθεί μετά από δημόσιες τοποθετήσεις «ειδικών» και που δεν απηχούν της πραγματικότητας αλλά το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση και αναβρασμό. Την στιγμή που τόσο η Έ.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ενημερώνουν εγκαίρως τους συναδέλφους για ζητήματα που ανακύπτουν και που έχουν απευθυνθεί στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, οι «ειδικοί» ξανακτυπούν παραπληροφορώντας τους εργαζόμενους χωρίς να τεκμηριώνουν αυτά που λένε.

Ειδικότερα :

– Μεγάλη αναστάτωση προέκυψε στους συναδέλφους μας μετά από την παραπληροφόρηση ότι θα τους ζητηθούν με την εκκαθάριση των υπομνημάτων τους πίσω χρήματα επειδή σιτίζονται ήδη. Για το θέμα αυτό έγκαιρα τοποθετήθηκε η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) με σχετική ανακοίνωση της την 08.08.2012 στην οποία και αναφέρει ότι η σίτιση είναι ξεχωριστή από τα έκτος έδρας καθώς η συγκεκριμένη μετακίνηση χαρακτηρίστηκε ως Ευρείας κλίμακας επιχείρηση και δικαιολογεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν.3207/2003 και σίτιση. Επιβεβαιώνοντας την ανωτέρω ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά εκδίδει διαταγή με το ίδιο περιεχόμενο.

– Δεν υπήρξε καμία διαταγή έως σήμερα που να μετακινεί εκ νέου 1000 επιπλέον συναδέλφους στον Έβρο καθώς η διαταγή που εκδόθηκε από το Α.Ε.Α. αφορούσε τους 150 συναδέλφους που υπήρξαν συνεχεία παλαιότερου προγράμματος της FRONTEX. Τα λεγόμενα μας έρχεται να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με σχετική Απάντηση σε Ερώτηση στην Βουλή την 24.08.2012 με Θέμα, Μετακίνηση Συνοριακών Φυλάκων για την ενίσχυση Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο. Συναφή ζητήματα .

– Επίσης κατηγορηματικά διαψεύδουμε οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ συναδέλφων και τουρκικών αρχών είτε τώρα είτε στο παρελθόν. Κάθε εμπλοκή έως τώρα αφορούσε κυκλώματα λαθροδιακινητών με συνοριακούς αστυνομικούς. Σε κάθε περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μας αλλά δεν μπορούμε να υπερβάλλουμε απλά για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις εις βάρος των συναδέλφων. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα καταγγείλουμε και δεν θα αποκρύψουμε οποιοδήποτε περιστατικό εμπλοκής και παρενέργειας της Διοίκησης που θα φέρει σε κίνδυνο τον κάθε συνάδελφο.


Καλούμε για ακόμη μία φορά τους «ειδικούς» αν δεν είναι σωστά πληροφορημένοι να το αναγνωρίζουν παρά να παραπληροφορούν εργαζόμενους και κοινωνία σκεπάζοντας έτσι την ημιμάθειά τους. Τους συνιστούμε να συνετιστούν γιατί εκτίθενται και δυστυχώς για αυτούς θα επανερχόμαστε για να αναδεικνύουμε την αλήθεια διαψεύδοντάς τους.

alt

Scroll to Top