Πρόταση Ενωσης Εβρου να γίνουν στην έδρα της Π.Ε. Εβρου οι υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις των Σ.Φ.

Υπόμνημα της Ενωσης Σ.Φ. Ν.Εβρου


ebros top

Αριθμ. Πρωτ. 20/2019                                                         Σουφλί 15.12.2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Σουφλί 26.04.2020                    Αριθμ. Πρωτ. 21/2020

ΠΡΟΣ :

– Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

ΚΟΙΝ.:

– Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μ. Καραμαλάκη

– Βουλευτές Ν.Έβρου – Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς

– Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

ΘΕΜΑ: « Διεξαγωγή Τελικού Σταδίου Εξετάσεων Συνοριακών Φυλάκων στην Έδρα της Π.Ε. Έβρου. »

Κύριε Υπουργέ,

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 400 Συνοριακών Φυλάκων στην Π.Ε. Έβρου, η οποία αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου, οδεύει στο τελικό της στάδιο, ενόψει της επικείμενης άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covid-19. Στα πλαίσια λοιπόν της προσπάθειας θωράκισης των χερσαίων συνόρων της χώρας μας και με γνώμονα το συμφέρον των υποψηφίων συναδέλφων και των οικείων τους, αιτούμαστε η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου της προκήρυξης των συνοριοφυλάκων, να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, έτσι ώστε να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι ψυχοτεχνικές, υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις των συμμετεχόντων της προκήρυξης. Μία θετική απόφαση θα διευκόλυνε αρκετά τους υποψηφίους και τους οικείους τους, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω της επιδημίας και μειώνοντας το οικονομικό κόστος αυτών καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 90%, εξ’ αυτών διαμένει στον Έβρο.

Με κριτήριο την αγαστή συνεργασία μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα της έντονης μεταναστευτικής κρίσης στον Έβρο καθώς και την πρόσφατη υλοποίηση από την πλευράς σας, σχετικού αιτήματος της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. για την αύξηση της μοριοδότησης της εντοπιότητας από ένα (01) μόριο σε πέντε (05) μόρια, ευελπιστούμε ότι, για μια ακόμη φορά, τόσο εσείς όσο και κάθε αρμόδιος φορέας θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, ως έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην τοπική κοινωνία της ακριτικής περιοχής, που σηκώνει το βάρος της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Ευελπιστούμε, ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει πραγματικά τον ακριτικό Έβρο που το έχει τόσο ανάγκη.

ebros bott

 

 

Scroll to Top