ΔΣ και ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς στην Καρδίτσα

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας μας, παραθέτουμε νέο σχετικό ενημερωτικό που αφορά στο Δ.Συμβούλιο και στην ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς στην Καρδίτσα:


Θεσσαλονίκη 21.12.2013

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Πραγματοποιήθηκε την 18 & 19 Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη της Καρδίτσας ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του τοπικού Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας  για την ελλειπή αστυνόμευση και την απουσία των περιπολιών από τα χωριά της περιφέρειας.  Με την παρουσία των εκπροσώπων των Δημοτικών διαμερισμάτων  της περιοχής , του Αστυνομικού Διευθυντού της ΑΔ Καρδίτσας και σύσσωμου του Προεδρείου του ΔΣ της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ,  τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των περιπολιών  στα χωριά των Δήμων και  ανταλλάχθηκαν απόψεις  για την βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας  της υπαίθρου.  Η έντονη παρουσία αλλοδαπών στην περιοχή και η παροχή εργασίας – κυρίως στον αγροτικό τομέα – καθιστούν αναγκαία την πραγματική λειτουργία της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης. Παράνομη παραμονή , παράνομη εργασία, γενική αστυνόμευση της υπαίθρου  αποτελούν για την Υπηρεσία Δίωξης Λαθρομετανάστευσης αναπόσπαστο γνωστικό αντικείμενο.

Η αδυναμία λειτουργίας των Υπηρεσιών Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  ακόμη και μέσα από τα εκπονούμενα επιχειρησιακά σχέδια του Αρχηγείου (βλ.«ΣΑΡΙΣΑ») θεωρούμε ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ότι δεν είναι τυχαία. Καλούμε και προκαλούμε την Ηγεσία να ασχοληθεί με το πρόβλημα και εντός της χώρας , με την ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και με μέσα των Υπηρεσιών Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  προκειμένου να εδραιωθεί και η ασφάλεια των πολιτών της υπαίθρου και να αντιμετωπιστεί η αταξία προερχόμενη από την διασυνοριακή εγκληματικότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την σημερινή εκπόνηση της επιχειρησιακής δράσης της υπαίθρου μέσω του σχεδίου «ΣΑΡΙΣΑ» από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. , όταν σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας το προηγούμενο δίμηνο ελέχθησαν ένα τραίνο – μια αμαξοστοιχία ! και έξι λεωφορεία ! . Τη στιγμή που η συνοριακή γραμμή  επιδίδεται στην αποτροπή των κυμάτων παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και τον εντοπισμό των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης, δεν νοείται οι αρμόδιες Υπηρεσίες στο εσωτερικό της χώρας να … σφυρίζουν αδιάφορα.  Σφυρίγματα που προωθούνται και καλλιεργούνται όχι από το προσωπικό τους αλλά από τις άνωθεν διαταγές.

Δεσμευθήκαμε στους συναδέλφους αλλά και στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας πως θα εργασθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κεντρική Φυσική Ηγεσία και το ίδιο το Υπουργείο  για την επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της αστυνομίας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης της υπαίθρου. Η εισαγόμενη εγκληματικότητα δεν σταματά στα σύνορα. Διεισδύει στο εσωτερικό της χώρας εκεί όπου το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι εύθραυστο και δεν είναι αλλού παρά μόνο στα απόμερα και απομακρυσμένα χωριά.

 

 

Scroll to Top