Επαφές της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Συνάντηση με τον παλιό γνώριμο και εκπαιδευτή των συνοριακών φυλάκων, σημερινό Αστυνομικό Διευθυντή ΔΑ Καρδίτσας κ. Βασίλη Καραπιπέρη, είχε η Ομοσπονδία μας στη Καρδίτσα. Η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους είχε ως συνέπεια τη μείωση της συνδικαλιστικής δράσης(!) για το τοπικό σωματείο….      Στα Τρίκαλα, νέο ξεκίνημα για τους συναδέλφους με τη σύσταση του σωματείου τους. Αρωγός η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στην επίλυση των προβλημάτων. Ενημέρωση από την Ομοσπονδία για τις θεσμικές διεκδικήσεις. Δείτε το αναλυτικό Ενημερωτικό Δελτίο:


Αρ.Πρωτ. 14/2015                                                                                                Θεσσαλονίκη, 2/9/2015

 

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Επαφές της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Την 29 και 30/08/2015 , αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., πραγματοποίησε συναντήσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Καρδίτσας και Τρικάλων με σκοπό να συζητήσει με συναδέλφους τόσο για ζητήματα θεσμικά όσο όμως και για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συναδέλφους του τοπικού σωματείου και στην συνέχεια, το κλιμάκιο  επισκέφτηκε  – τον γνώριμο στους περισσότερους συνοριακούς φύλακες –  Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλη Καραπιπέρη.  Ο Αστυνομικός Διευθυντής, γνώριμος ως εκπαιδευτής πολλών σειρών συνοριοφυλάκων,   μας δέχθηκε και η συζήτηση που έγινε ήταν σε άριστο κλίμα. Κοινός τόπος για μας και τον Αστυνομικό Διευθυντή η επίλυση των προβλημάτων αλλά και η σπουδαιότητα της λειτουργίας των Υπηρεσιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης κυρίως στη β’ και γ’ ζώνη.  Η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας για την κοινωνία μέσα από τους ελέγχους για την καταπολέμηση της  λαθροδιακίνησης αλλά και των παράγωγων της παράνομης μετανάστευσης, αποτελεί για την β’ και γ’ ζωνη το μεγάλο «στοίχημα».

Κατόπιν η αντιπροσωπεία μετέβη στην Καλαμπάκα όπου αρχικά επισκέφτηκε το Διοικητή του ΤΔΛ Τρικάλων και στην συνέχεια συναντήθηκε με συναδέλφους της νεοσύστατης Ένωσης του νομού Τρικάλων. Στην πολύωρη συζήτηση μαζί τους γίναμε δέκτες πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε εργασιακό επίπεδο. Από πλευράς της Ομοσπονδίας, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις θεσμικές διεκδικήσεις της ΠΟΣΥΦΥ,  για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. τόνισε στους συναδέλφους ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης  στις διεκδικήσεις του νέου Σωματείου που θα αφορά την άρση της άνισης μεταχείρισης των προερχομένων από συνοριακούς αστυνομικούς  και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

 

Τέλος ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. διατρανώνουμε  σε κάθε μήκος κύματος, πως σκοπός μας είναι, – σήμερα που το μεταναστευτικό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πλέον ορατές ακόμη και στον τελευταίο πολίτη αυτής της Χώρας, –  να υπερασπιστούμε την εργασία μας  και το προσωπικό που εργάζεται στις Υπηρεσίες της δίωξης  παράνομης μετανάστευσης. Δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πως κάποιοι ακόμη και σήμερα θα μπορούσαν να προτείνουν τις καταργήσεις αυτών των υπηρεσιών. Αν μη τι άλλο, τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν αυτό που τόσα χρόνια φωνάζουμε. Πως η «κατάντια μας» σήμερα και η αδυναμία να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα πηγάζει από το πώς κυρίως κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αντιλαμβάνονταν τόσα χρόνια το μεταναστευτικό και τις υπηρεσίες αυτές.

Scroll to Top