Έτσι υποτηρίζουν οι Υπηρεσικοί παράγοντες τις Υπηρεσίες Δίωξης παράνομης Μετανάστευσης της Επικράτειας

Με έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Πρέβεζας ζητά απο τον Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχο κ. ΒΟΓΛΗ Ευάγγελο την ενίσχυση του Τ.ΔΠ.Μ. Πρέβεζας, αφού τα τελευταία 2 έτη έφυγαν 22 συνάδελφοι με μεταθέσεις και ήρθαν μόλις 4 (!) για να ισορροπήσουν την αναλογία.

Όμοιες καταστάσεις σε όλη την Επικράτεια που αποτυπώνουν την σημασία της εκάστοτε τοπικής φυσικής ηγεσίας που δίνει στο μεταναστευτικό μέσα από την λειτουργία των Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Π.Μ. πάντα βέβαια με την “υποστήριξη” της Κεντρικής Διοίκησης…


Παρατίθεται το κείμενο του εγγράφου:

Κ. Διευθυντά,

όπως σας είναι γνωστό, κατά τις μεταθέσεις των δυο τελευταίων ετών το Τ.Δ.Π.Μ. Πρέβεζας αποδυναμώθηκε αισθητά (22 Υπαρχ/ες –πρώην ΣΦ μετατέθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Πρέβεζας και προς αντικατάστασή τους ήρθαν μόνο 4 Αρχ/κες). Έτσι μια υπηρεσία που πάντα ήταν από τις καλύτερες, όχι μόνο στο Νομό μας αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, όσον αφορά την δραστηριότητα της, έφτασε στο σημείο να υπολειτουργεί και να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Οι αυξημένες καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες ειδικά και μετά την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας, η αφαίμαξη από προσωπικό της υπηρεσίας, οι πολλές αποσπάσεις (εντός και εκτός Δ.Α.), η ανάθεση ξένων και δυσανάλογων καθηκόντων, δεν επιτρέπουν την εκτέλεση εποχούμενων περιπολιών αφού πολλές φορές είναι αδύνατον να διατεθεί έστω ένα περιπολικό για εκτέλεση υπηρεσίας όλο το 24ωρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άνισης και μεροληπτικής μεταχείρισης αποτελεί η διάθεση καθημερινά για την φύλαξη (σκοπιά) πύλης και κρατητηρίων περισσοτέρων ατόμων ακόμα και από το Α.Τ. Πρέβεζας του οποίου είναι αρμοδιότητα. Σας επισημαίνουμε επίσης ότι από το τμήμα μας έχουν μετατεθεί στο Α.Τ. Πρέβεζας 4 ΥΠΑΡΧ/ΚΕΣ- ΠΡΩΗΝ ΣΦ.

Οι λίγοι εναπομείναντες συνάδελφοι που υπηρετούν ακόμα στο Τ.Δ.Π.Μ. Πρέβεζας αισθάνονται αστυνομικοί β΄ κατηγορίας αφού τυγχάνουν διαφορετικής και άνισης μεταχείρισης και δεν κατανοούν το λόγο για τον οποίο εκτελούν σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και κύρια καθήκοντα άλλων υπηρεσιών. Και αυτό τη στιγμή που το Τ.Δ.Π.Μ. Πρέβεζας είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τμήμα στην Δ.Α. Πρέβεζας που δεν εφαρμόζεται ΠΟΤΕ η ανακοίνωση της εβδομαδιαίας διάταξης Υπηρεσίας, δεν έχει σταθερά ωράρια ( 8-24), εκτελούνται υπηρεσίες ακόμα και 8-8, κόβοντας και μετακυλίοντας διαρκώς τις ημερήσιες αναπαύσεις. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση του προσωπικού, αφού είναι αδύνατος ο προσωπικός και οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων, καθώς πολύ συχνά αλλάζουν οι υπηρεσίες αργά το μεσημέρι, ακόμα και βράδυ.

Ενόψει των επικείμενων εσωτερικών μεταθέσεων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας μας με μάχιμο(κατώτερο) προσωπικό, και όχι με άλλους αξιωματικούς – ανακριτικούς υπαλλήλους , καθώς η αναλογία αξιωματικών και Αστ/κων υπηρετούντων στο Τ.Δ.Π.Μ. Πρέβεζας είναι περίπου 1 προς 2.

Παρακαλούμε όπως, προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τ.Δ.Π.Μ. και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ισότητας και της δικαιοσύνης στους συναδέλφους.

Κε. Διευθυντά, σας καλούμε για την εφαρμογή των όσων ρητά ορίζονται στις νομοθετικές διατάξεις και διαταγές του Αρχηγείου. Γνώμονας όλων μας πρέπει να είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση του Νομού προς όφελος των πολιτών

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παύλος ΝΤΟΥΛΙΑΣ                                        Αγγελική ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ

 

 

 

Scroll to Top