Ανακοίνωση της Ε.Σ.Φ.Ν.Α για τη συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ

Ανακοίνωση της Ενωσης Αττικής για τη προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του σωματείου της Ε.Σ.Φ.Ν.Α  με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής  Ταξίαρχο κ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ


ΑΘΗΝΑ, 20 Απριλίου 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του σωματείου της Ε.Σ.Φ.Ν.Α  με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής  Ταξίαρχο κ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ, στο γραφείο του στη ΔΑΑ όπου και μας υποδέχθηκε. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα  θερμό κλίμα καθώς ο κ. Ταξίαρχος ως παλιός γνώριμος (είχε υπηρετήσει στη Διεύθυνση σε καίρια πόστα) είναι γνώστης  των θεμάτων  που απασχολούν το προσωπικό. Τέθηκαν  τα προβλήματα  που απασχολούν το σύνολο της  Διεύθυνσης, ιδίως μάλιστα όπως αυτά  έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με την αθρόα είσοδο αλλοδαπών (προσφύγων, παράτυπων μεταναστών κλπ) στη Χώρα μας  και  εκ μέρους της Διοίκησης παρασχέθηκε η διαβεβαίωση  για άμεση λύση αυτών στο μέτρο του εφικτού πάντα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν διεξοδικά:

Για το θέμα της παραλαβής των υπηρεσιακών μπουφάν:  ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες μέρες η διαχείριση θα παραλάβει  πάνω από 400 υπηρεσιακά μπουφάν τύπου fly. Από τη μεριά μας ευχαριστήσαμε θερμά τον κύριο ταξίαρχο γιατί ενέργησε άμεσα και αποτελεσματικά   και μάλιστα πριν καν του θέσουμε το ζήτημα. Τέτοιες ενέργειες είναι αξιέπαινες και πρέπει να τις αναδεικνύουμε.

Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης αλεξίσφαιρων γιλέκων  –παρότι παρελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα 100 καινούργια-  καθώς ο υπάρχων αριθμός δεν  επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Διεύθυνσης. Να θυμίσουμε εδώ ότι η διεύθυνση είχε αποσύρει πάνω από 450 γιλέκα τα οποία είχαν λήξει. Το συγκεκριμένο θέμα τονίστηκε ιδιαίτερα,  καθώς πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία με τα ιδιωτικά τους αλεξίσφαιρα τα οποία και αυτά  είτε κοντεύουν στη λήξη τους ή έχουν ήδη λήξει.

Επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων. Υπογραμμίστηκε με σαφήνεια ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχει συχνά το προσωπικό όταν εκτελεί υπηρεσία με συγκεκριμένα οχήματα καθώς και το μεγάλο κόστος συντήρησης των οχημάτων κάποιας ηλικίας .           Αποτέλεσμα είναι να καθίστανται άκρως επικίνδυνα, τροχοπέδη στην σωστή εκτέλεση της υπηρεσίας και τέλος οικονομικά ασύμφορα.

Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη προμήθειας φορητών ασυρμάτων μιας και υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην Διεύθυνση.

Αναφορικά με το ωράριο απασχόλησης του προσωπικού , ζητήθηκε από τον κ. Ταξίαρχο να  διατηρηθεί το κυλιόμενο  ωράριο  υπηρεσίας , στο μέτρο πάντα που οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν, ένα ωράριο το οποίο  παρέχει τη δυνατότητα στον αστυνομικό να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του και τις όποιες ανάγκες του.  Τέλος  τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν συναδέλφους που εργάζονται στα κρατητήρια της Π.Ραλλη , στην Αμυγδαλεζα αλλά και στην φρουρά του κτιρίου της Δ.ΑΛ.Α.

Ο κύριος ταξίαρχος έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα και να κατανοεί τις ανησυχίες του προσωπικού και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση αυτών στο μέτρο πάντα του εφικτού.

Μάλιστα μας ενημέρωσε  ότι έχει ήδη δώσει εντολή να ενισχυθούν η φρουρά του κτιρίου ,τα κρατητήρια της Π.Ραλλη αλλά και τα περιφερειακά Τ.Δ.Π.Μ. στο Γέρακα και στον Ασπρόπυργο.

Ο κύριος Γρηγοράκης,  τόνισε ότι η πόρτα του  γραφείου του θα είναι πάντοτε ανοιχτή για να ακούσει και να προσπαθήσει να δώσει λύση στα όποια προβλήματα μας απασχολούν, ζήτησε να έχουμε ειλικρινή και εποικοδομητική  συνεργασία και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από μέρους μας,   οπότε  και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέτοιοι Άνθρωποι, τέτοιοι  Αξιωματικοί  κοσμούν με την παρουσία τους το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας .

Scroll to Top