Αφύλακτες είναι οι περιοχές των χερσαίων βορείων

Αφύλακτες είναι οι περιοχές των χερσαίων βορείων συνόρων της χώρας μετά την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να αρχίσει η εκπαίδευση των παλιών συνοριοφυλάκων, οι οποίοι εντάχθηκαν στο αστυνομικό σώμα. Τα μπλόκα σε δρόμους συνοριακών νομών έχουν εξαφανιστεί, την ώρα που ακόμη και σε χωριά αυξάνεται η εγκληματικότητα με κλοπές και διαρρήξεις.

“Από την ώρα που σταμάτησαν οι έλεγχοι των ομάδων, πολλοί κάτοικοι χωριών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων”. Πρώην συνοριοφύλακας, που εκπαιδεύεται την περίοδο αυτή, επιχείρησε μιλώντας στη “ΜτΚ” να ερμηνεύσει την αύξηση διαρρήξεων


που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις περιοχές των δήμων Κερκίνης και Πετριτσίου Σερρών, οι οποίοι καλύπτονται από τα συνοριακά τμήματα του Προμαχώνα και των Πορόιων.

 

 

Ανάλογες είναι και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, ειδικά κτηνοτρόφων. “Παλιότερα περνούσαν συνοριακοί, σταματούσαν αυτοκίνητα στο δρόμο, γίνονταν έλεγχοι. Τώρα τελευταία έχουν εξαφανιστεί όλοι”, υποστήριξαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν αστυνομικά τμήματα.

Αρκετά λιγότεροι είναι οι ένστολοι που καλύπτουν την οριογραμμή των συνόρων τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στις περιοχές της Θράκης. Οι έλεγχοι στις ορεινές περιοχές, ακόμη και στα εθνικά οδικά δίκτυα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο λόγω έλλειψης δύναμης.

Scroll to Top