Εμπρακτη στήριξη της Ε.Σ.Φ.Ν.Α. στα προσφυγόπουλα της Αμυγδαλέζας (φωτο)

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ενωσης Αττικής σχετικά με τις πράξεις στήριξης εθελοντών στα προσφυγόπουλα της Αμυγδαλέζας.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Π. Ράλλη 24 Ταύρος Τηλ.: 2107489705 Fax.: 2107489706 Web site: www.esfna.gr Email: esfna@in.gr

Αθήνα, 26/9/2016

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στα ιδιότυπα εγκαίνια των “καινούργιων εγκαταστάσεων” της Αμυγδαλέζας, για τις οικογένειες  που επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στην χώρα τους, παραβρέθηκε τις προηγούμενες  μέρες  αντιπροσωπία της Ε.Σ.Φ.Ν.Α. Συγκεκριμένα  δημιουργήθηκε κατάλληλος χώρος ώστε να φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά  καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής (χώρος λατρείας, ιατρείο, χώρος με πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία, χώρος  με τηλεόραση και εγκατάσταση internet για ψυχαγωγία, αποθήκη με παιδικά ρούχα παιχνίδια και βρεφικές τροφές). Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και με βασικό κριτήριο τον ανθρωπισμό δημιουργήθηκε και μια εγκατάσταση  παιδικής χαράς. Συντελεστής όλης αυτής της προσπάθειας, εκτός από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ο οποίος υπήρξε βασικός συντονιστής, αποτέλεσαν και συνάδελφοι οι οποίοι δουλεύοντας ακατάπαυστα(εθελοντικά) χωρίς να υπολογίσουν βάρδιες, κούραση,  προσωπικό και οικογενειακό κόστος έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο κατασκευαστικά έργο. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.   

Όπως επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δ.Ο.Μ. (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) για την συνεισφορά του όπως επίσης και στην φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας για την στήριξη του όλου εγχειρήματος . Σε εποχές όπου η δυστυχία είναι διάχυτη, οφείλουμε όλοι να θυσιάζουμε λίγες ώρες από τη ζωή μας για να δημιουργήσουμε λίγη χαρά, ασφάλεια κι ευτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό το σωματείο της Ε.Σ.Φ.Ν.Α ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε(πριν την έναρξη λειτουργίας αυτής ) τα αποθεματικά της συγκεκριμένης εγκατάστασης με είδη ρουχισμού, κυρίως για τα μικρά παιδιά, μετά από κάλεσμα που απεύθυνε στα μέλη της για συγκέντρωση ανάλογων ειδών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

Scroll to Top