ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΦΝΑ ΜΕ ΤΗΝ HUMAN RIGHTS WATCH

Συναντηση με την ΜΚΟ HYMAN RIGHTS WATCH μετα  απο αιτημα της ειχαν αντιπροσωποι της Ενωσης Σ.Φ. Αττικής. Οι αντιπροσωποι της ΜΚΟ ζητησαν να ενημερωθουν απο τους εξειδικευμενους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ πανω σε θεματα λαθ/σης σχετικα με την επιχειρηση Ξενιος Ζευς οπου λαμβανει χωρα στο κεντρο πολεως. Παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΦΝΑ ΜΕ ΤΗΝ HUMAN RIGHTS WATCH (ΜΚΟ)

Μετά από αίτημα της ΜΚΟ Human Rights Watch και στα πλαίσια της ενημέρωσης διαφόρων φορέων (ΜΚΟ,ΜΜΕ, πολιτικούς φορείς, κτλ. ) αντιπροσωπεία μελών του σωματείου μας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της.

Ενημερώσαμε σχετικά με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς , το προσωπικό που λαμβάνει μέρος και την εκπαίδευση που έχει για να συμμετέχει  σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Αναφερθήκαμε στην πολυετή ενασχόληση μας με το αντικείμενο της λαθρομετανάστευσης, την ειδική εκπαίδευση που έχουμε λάβει ως πρώην Συνοριακοί Φύλακες στα θέματα αλλοδαπών, τις μετεκπαιδεύσεις που έχει κάνει μεγάλος αριθμός συναδέλφων με την Frontex και εν τέλει στον μεγάλο βαθμό επαγγελματισμού που δείχνουν οι συνάδελφοι που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση Ξένιος Ζευς.

Καταδείξαμε όμως και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη επιχείρηση όπως η υπέρβαση ωραρίου, οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, ο μεγάλος αριθμός προσαχθέντων που δέχεται η Υπηρεσία , ο μικρός αριθμός του προσωπικού που στελεχώνει τα ΤΔΛ καθώς και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις που έχουμε (οχήματα, αλεξίσφαιρα, κτλ).

Το πόρισμα των ελέγχων που είχε κάνει η Human Rights Watch στην Ελλάδα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα την οργάνωσης στο διαδίκτυο (http://www.hrw.org/)  στα μέσα του επόμενου μήνα.

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ο

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top