Υπόμνημα για ενίσχυση Δνσης Αλλοδαπών Αττικής με αστυνομικούς σκύλους

Αιτημα της ενωσης συνοριακων φυλακων αττικης για εκπευδευση Αστυνομικων που υπηρετουν στα Τμηματα Διωξης Λαθ/σης Αττικης , σχετικα με την επικειμενη προμηθεια αστυνομικων σκυλων απο τη Διευθυνση Αλλοδαπων /ΑΕΑ και την αναλογη διαθεση τους.

 

 


 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.esfna.gr

Email: esfna@in.gr

Αρ.Πρωτ.:20/2013

 

ΑΘΗΝΑ, 17 Απριλίου  2013

 

Προς: Διεύθυνση Αλλοδαπών\ΑΕΑ

                       Κοιν. Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής

 

Στα πλαίσια της προμήθειας αστυνομικών σκύλων από την Διεύθυνση Αλλοδαπών θα θέλαμε να αιτηθούμε την ένταξη ενός τουλάχιστον σκύλου στην ΔΑΛΛΑ κ την εκπαίδευση δύο αστυνομικών (πρώην Συνοριακοί Φύλακες)  προς εκτέλεση υπηρεσίας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό βοήθημα θα ήταν στην εκτέλεση της υπηρεσίας μας η παρουσία ενός αστυνομικού σκύλου καθώς τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διευθύνσεως μας πολλές φορές ενεργούν ελέγχους στα πλαίσια  πληροφοριών , σε φορτηγά  που έχουν ειδικές κρύπτες με σκοπό να μεταφέρουν παράνομα αλλοδαπούς προς και από την Αθήνα .

Η συμμετοχή των αστυνομικών σκύλων κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής  κατά την έναρξη της επιχειρήσεως Ξένιος Ζευς όταν χρησιμοποιηθήκαν από την ΕΛ.ΑΣ και το Λ.Σ.  Θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από την Δ.ΑΛΛ.Α σε καθημερινή βάση όταν ελέγχονται  γειτονιές και σημεία στα οποία  συγκεντρώνεται  μεγάλος αριθμός  αλλοδαπών. Επίσης σε ενδεχόμενη περίπτωση απόδρασης από τα κρατητήρια της Διευθύνσεως μας αλλά κ σε περίπτωση απόδρασης από τα άλλα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. η  χρήση αστυνομικού σκύλου θα βοηθούσε σημαντικά στον εντοπισμό και την  σύλληψη των δραπετών (χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΤΣΦ  Φερών  όπου ζητήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η συνδρομή ξένων αστυνομικών δυνάμεων  που ενεργούσαν στην περιοχή στα πλαίσια συνεργασίας  για την φύλαξη των χερσαίων συνόρων).

Με πάνω από ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς στο νομό Αττικής και τους αυξημένους δείκτες εγκληματικότητας που απορρέουν από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, φρονούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με έναν εκ των αστυνομικών σκύλων  που θα προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ο

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Scroll to Top